Konekt in de prijzen

Konekt, Brake-Out en Platform-K wonnen de voorbij jaren verschillende (internationale) prijzen en erkenningen. Het doet telkens deugd wanneer onze visie over talent, inclusie en sociaal ondernemen jury's en publiek weet te inspireren.

Konekt awards

Voor onze werking rond arbeid, onderwijs en digitalisering


Hotspots voor Talent 1 jaar lang ambassadeur van ESF-Vlaanderen (2020)

Wat als leerlingen, leerkrachten, directeurs, ouders, lokale bedrijven en organisaties samen experimenteren met de school van de toekomst? 3 scholen in Brugge en Wetteren gaan de uitdaging aan in het project Hotspots voor Talent. ESF-Vlaanderen investeert in het project en selecteerde het als officieel ambassadeur van 2020-2021. Lees meer

1 van de 10 Radicale Vernieuwers (2017)

In 2017 gingen de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1, De Standaard, Cera en De Koning Boudewijnstichting op zoek naar frisse initiatieven die een oplossing bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Uit maar liefst 322 deelnemers selecteerde een jury tien Radicale Vernieuwers. Onze opleiding voor Co-medewerkers in een bedrijf was daar één van. Lees meer

Nominatie Samenlevingsprijs Stad Gent (2017)

Met de Samenlevingsprijs huldigt de Stad Gent elke twee jaar mensen en organisaties, die zich belangeloos inzetten voor het samenleven in de stad. Konekt was samen met twee andere organisaties genomineerd in de categorie Social Profit.

M-award en internationale erkenning voor Onbeperkt Mediawijs (2017)

In 2017 vierde het Vlaamse Kenniscentrum Mediawijsheid haar vijfde verjaardag. Onze opleiding ‘Mediacoach, voor duo's met en zonder beperking’ ging tijdens het feest aan de haal met de award voor Mediawijs Educatief Project. Een week later trok Konekt-collega Tom Van Hoey naar de All Digital Awards in Barcelona, waar hij genomineerd was als beste e-facilitator.

Finalist Zero Project Conference Wenen (2016 en 2017)

Het internationale Zero Project pleit voor een wereld zonder barrières voor personen met een beperking. Onze beroepsopleiding voor jongvolwassenen met een beperking werd in 2017 verkozen als een van de 80 beste innovatieve praktijken inzake Inclusive Work. In 2016 kregen we een award in de categorie Inclusive Education. Lees meer

Publieksprijs tijdens Ashoka Social Impact Program (2016)

Ashoka België en Accenture brachten negen sociale ondernemers - waaronder Konekt - samen. We kregen allemaal een intensieve coaching om onze strategische lijn en impactindicatoren vast te leggen. Tijdens de slotceremonie won onze opleiding Co-begeleider in een bedrijf de publieksprijs.

Konekt Mediawijs Award

Op het podium met Brake-Out


Hoofdprijs 'Andere Organisatie' bij ZorgAwards (2021)

Tijdens het event 'Zorgwerkgever van het jaar' ontving Brake-Out de award voor 'Andere Zorgorganisatie'. We waren één van 10 finalisten, gekozen worden uit 113 inzendingen. De juryleden zijn of waren professioneel actief in zorgsector.

Finalist Koningin Mathildeprijs voor 'My Festival: van artiest tot portier' (2019)

Brake-Out cursisten Jochen en Caline mochten op audiëntie bij Koningin Mathilde. Brake-Out was geselecteerd voor de Koningin Mathilde Prijs, voor ‘My Festival: van artiest tot portier.’ In dit project namen onze cursisten een betekenisvolle rol op bij festivals.

Finalist Social Innovation Tournament van EIB Institute (2019)

Het Social Innovation Tournament van de European Investment Bank ondersteunt de beste Europese sociale ondernemers. Brake-Out was één van de 15 finalisten van dit prestigieuze toernooi, geselecteerd uit meer dan 200 inzendingen uit heel Europa. We verdedigden onze eer tijdens de finale in Dublin. Lees meer

Brons op Zorgvinding van het Jaar (2018)

41 zorg- en bedrijfsleden van In4care stelden een idee, oplossing of project voor waarmee ze de zorg daadwerkelijk verbeteren. Uit alle inzendingen selecteerde een jury 10 initiatieven die een bedrag tussen 2500 en 10.000 euro ontvingen. Ons talentprogramma Brake-Out behaalde de derde plaats.

Brake Out Koningin Mathilde

Prijzen voor dansgezelschap Platform-K


Winnaar Europese Fedora Education prijs (2021)

FEDORA is een Europese non-profit organisatie die innovatie en creativiteit stimuleert in de wereld van opera en dans. Jaarlijks wordt er een internationale competitie georganiseerd om Europese artiesten te ondersteunen. Platform-K won in de categorie Education. Lees meer

Winnaar Cultuurprijs van Stad Gent (2018)

In 2018 stond de Cultuurprijs van de Stad Gent in het teken van ‘Talentontwikkeling’. Platform-K besteedt bijzondere aandacht aan talentontwikkeling van dansers met een beperking. Daarmee vullen we een blinde vlek op in het Vlaamse podiumlandschap. Lees meer

Dansvoorstelling Common Ground geselecteerd voor TheaterFestival (2018)

Elk jaar zet het TheaterFestival een grote spot op het mooiste dat ons theaterlandschap aanbiedt. Ook in 2018 selecteerde een jury van theaterexperts en recensenten een reeks belangwekkende voorstellingen, die tijdens Het TheaterFestival opnieuw te zien waren. Daartussen blonk onze voorstelling Common Ground.

Winnaar Social Grow Sessions (2017)

De Social Grow Sessisons zijn een initiatief van Johnson & Johnson Benelux, uitgewerkt met de Sociale InnovatieFabriek en Social Enterprise NL. Sociaal ondernemers worden er geholpen bij het bedenken, uitwerken of opschalen van hun maatschappelijke innovatie... Platform-K werd bekroond met een geldprijs van 10.000 euro.

Prijs op Lucky Trimmer Festival in Berlijn (2017)

Lucky Trimmer is een non-profit-organisatie die hedendaagse dans, danstheater en artistieke performances promoot. Op het Lucky Trimmer Festival in Berlijn ontving Platform-K 500 euro voor de dansvoorstelling Monkey Mind, die we konden besteden aan de ontwikkeling van opvolger Common Ground.

Platform K cultuurprijs Stad Gent