Onze opleidingen voor jongvolwassenen met een handicap

Wat wil ik doen na het BuSO? Wat zijn mijn talenten? Rond die vragen gaat Konekt samen met jou aan de slag. We organiseren in heel Vlaanderen praktijkgerichte opleidingen voor schoolverlaters met een verstandelijke beperking, ASS en/of NAH. Je leert bij over je sterktes en ontdekt nieuwe dingen. Samen bouwen we aan een toekomst die jij zélf wilt.

Oskar voor een grafittimuur
Kleuter CTA2

Opleiding Cobegeleider in de kleuterklas


Voor wie?

Je bent 18 jaar of ouder. Je hebt een cognitieve ondersteuningsnood (verstandelijke beperking, autisme, NAH...) en wil graag met kinderen werken.

Wat?

De opleiding 'Cobegeleider in de kleuterklas' bestaat uit 14 opleidingsdagen en een stage. Tijdens de opleiding leer jij je talenten beter kennen en gebruiken. We leren bij over wat er komt kijken bij werken in een kleuterklas. We kijken welke taken jij het liefst doet. Vanaf januari doe je een stage in de kleuterklas.

Nieuwe opleidingen starten in september!

Je kan de opleiding volgen in Gent, Brugge, Leuven, Antwerpen en Hasselt. De opleiding start in september en loopt tot juni.

Ontdek tijdens een infosessie hoe het traject verloopt, van intakegesprek tot uitreiking van het leerbewijs. Lees verhalen van jongeren die in een kleuterschool werken en/of schrijf je in voor een infosessie in mei.

Lees meer Schrijf je in
Co begeleider
Jongeren brake out

Brake-Out: 3-jarig leerprogramma voor jongeren met pit


Voor wie?

Je bent tussen 18 en 30 jaar oud. Je hebt een cognitieve ondersteuningsnood (verstandelijke handicap, autisme, NAH...) en goesting in een toekomst met pit.

Wat?

Brake-Out is een leerprogramma van 3 jaar. Samen met leeftijdsgenoten, coaches en supporters gaan we op zoek naar jouw talenten en interesses. We zetten concrete stappen om jouw toekomstdroom te realiseren. Bij Brake-Out word je zelfzekerder, verleg je grenzen en krijg je een groter netwerk.

Waar?

Brake-Out doe je 2 dagen per week. Je kan aansluiten bij groepen in Gent, Leuven, Antwerpen of Brugge.

Lees hier alles over Brake-Out!

Geïnteresseerd in de opleiding? Ontdek hier wat er in die drie jaar op het programma staat en lees verhalen van jongeren die het traject volgen. En vraag een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te zien of Brake-Out iets voor jou is!

Lees meer Vraag een kennismakingsgesprek aan
Voorbereiden performance Brake Out
Toonmoment Platform-K Gent 2022. Foto: Rudy Carlier

Dansopleiding bij Platform-K


Voor wie?

Je bent jongvolwassen, met een handicap, talent en ambitie om professioneel te groeien als danser. De opleiding richt zich tot enthousiastelingen vanaf 17 jaar.

Wat?

Twee dagen per week kruipen we in onze dansstudio in Gent voor een mix van hedendaagse dans, yoga en fysieke training. In onze nieuwe danswerkplek in Brussel houden we het voorlopig op één keer per week. Wat we leren, laten we zien tijdens toonmomenten. Dansers die daar talent voor hebben, kunnen doorstromen naar de groep voor gevorderden en voorstellingen dansen in binnen- en buitenland.

Waar en wanneer?

Iedere week kan je op je eigen tempo de danser in jezelf ontdekken en ontwikkelen in cultuurhub VIERNULVIER (Gent) of dansschool P.A.R.T.S. (Brussel). Elk jaar in september organiseren we proeflessen voor geïnteresseerde dansers.

Ontdek wat Platform-K voor jou kan betekenen!

Begint het te kriebelen? Kan je je voeten niet op de grond houden? Bekijk foto's en filmpjes van voorstellingen en projecten en ontdek hoe jij je kan inschrijven om danser te worden.

Lees meer Word ook danser
Toonmoment Platform-K Brussel 2022