Onze opleidingen voor jongvolwassenen met een beperking

Wat wil ik doen na het BuSO? Wat zijn mijn talenten? Rond die vragen gaat Konekt samen met jou aan de slag. We organiseren in heel Vlaanderen praktijkgerichte opleidingen voor schoolverlaters met een verstandelijke beperking, ASS en/of NAH. Je leert bij over je sterktes en ontdekt nieuwe dingen. Samen bouwen we aan een toekomst die jij zélf wilt.

Oskar voor een grafittimuur
Kleuter CTA2

Opleiding Co-begeleider in de kleuterklas


Voor wie?

Je bent 18 jaar of ouder. Je hebt een cognitieve ondersteuningsnood (verstandelijke beperking, autisme, NAH...) en werkt graag met kinderen.

Wat?

De opleiding 'Co-begeleider in de kleuterklas' bestaat uit 14 opleidingsdagen en een stage. Tijdens de opleiding leer jij je talenten beter kennen en gebruiken. We leren bij over er wat er komt kijken bij werken in een kleuterklas. We kijken welke taken jij het liefst doet. Daarna doe je een stage in een kleuterschool bij jou in de buurt.

Nieuwe opleidingen starten in september!

Je kan de opleiding volgen in Gent, Brugge, Leuven, Antwerpen en Hasselt. De opleiding start in september en loopt tot juni.

Ontdek tijdens een infosessie hoe het traject verloopt loopt, van intakegesprek tot uitreiking van het leerbewijs. Lees verhalen van jongeren die in een kleuterschool werken.
Schrijf je in voor een infosessie in september.

Lees meer Schrijf je in
Co begeleider
Jongeren brake out

Brake-Out: 3-jarig leerprogramma voor jongeren met pit


Voor wie?

Je bent tussen 18 en 30 jaar. Je hebt een cognitieve ondersteuningsnood (verstandelijke beperking, autisme, NAH...) en goesting in een toekomst met pit.

Wat?

Brake-Out is een leerprogramma van 3 jaar. Samen met leeftijdsgenoten, coaches en supporters gaan we op zoek naar jouw talenten en interesses. We zetten concrete stappen om jouw toekomstdroom te realiseren. Bij Brake-Out word je zelfzekerder, verleg je grenzen en krijg je een groter netwerk.

Waar?

Brake-Out doe je 2 dagen per week. Je kan aansluiten bij groepen in Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge. We plannen ook groepen in Brussel en Hasselt.

Lees hier meer over Brake-Out

Ontdek wat je in 3 jaar van Brake-Out doet. Lees verhalen van jongeren die het traject volgen. Vraag een kennismakingsgesprek aan.

Ik wil meer weten
Voorbereiden performance Brake Out
Platform k opleiding

Dansopleiding bij Platform-K


Voor wie?

Jongvolwassenen met een beperking die talent en ambitie hebben om professioneel te groeien binnen dans. De opleiding richt zich tot enthousiastelingen vanaf 17 jaar.

Wat?

Twee dagen per week kruipen we in onze dansstudio in Gent voor een mix van hedendaagse dans, yoga en fysieke training. Wat we leren, laten we zien tijdens toonmomenten. De ervaren dansers doen mee in dansproducties in binnen-en buitenland.

Waar en wanneer?

Iedere woensdag kan je op je eigen tempo de danser in jezelf ontdekken en ontwikkelen, vlakbij het station van Gent-Sint-Pieters. Elk jaar in september doen we proeflessen voor geïnteresseerde dansers.

Ik wil meer weten over Platform-K

Bekijk foto's en filmpjes van voorstellingen en projecten. Ontdek hoe je jezelf kunt inschrijven om danser te worden.

Lees meer
Platform K dans