Wil je als overheidsinstantie werk maken van inclusie en diversiteit? De toegankelijkheid van openbare diensten verbeteren? beleid uittekenen dat álle burgers bereikt, en ambtenaren motiveren om hierin het verschil te maken? Konekt ondersteunt je graag! Met workshops, keynotes, opleidingen en trajecten op maat helpen we overheden om inclusie om te zetten in praktijk. Onze ervaren trainers – met én zonder beperking – brengen een unieke combinatie van expertise en ervaringskennis.
Contacteer onze expertsKonekt is jouw gids en sparringpartner. We luisteren, stellen de juiste vragen en brengen ervaring binnen. Ons team bestaat uit deskundigen én ervaringsdeskundigen met een handicap — zij weten wat het betekent om inclusie in praktijk te brengen, op beleidsniveau én op de werkvloer.
Vroeger paste ik bij een ontwerp of renovatie van een station de regels rond toegankelijkheid wel toe, maar dankzij deze opleiding begrijp ik ook concreet waarom.Philippe De Clerck, Ingenieur-architect bij NMBS
In 2024 schakelde het Departement Zorg onze hulp in om de digitale tool Alivia gebruiksvriendelijker en toegankelijker te maken. De tool Alivia is een tool voor zorgvragers en zorgverleners.
Onze aanpak? Ervaringsdeskundigen inschakelen. Een groep mensen met diverse ondersteuningsnoden testte de app op navigatie, taalgebruik en gebruiksgemak. Hun feedback werd gebundeld in aanbevelingen en teruggekoppeld aan het Departement Zorg. De eerste verbeteringen zijn intussen in uitvoering, en we blijven het traject opvolgen.
Sinds 2022 werken we in partnerschap met Stad Gent aan een meer inclusief personeelsbeleid en toegankelijke stadsdiensten. Met steun van de Stad nemen we een dubbele rol op: die van projectpartner én van adviseur.
In onze projectrol bouwen we samen aan concrete initiatieven, zoals de digitale communicatiewaaier, een online platform dat eerstelijnsmedewerkers van Stad Gent ondersteunt in gesprekken met burgers die extra noden hebben. Intussen is dat traject structureel ingebed in het opleidingsaanbod van Stad Gent.
In 2024 breiden we dit traject uit met opleidingen voor onthaalmedewerkers
van Stad Gent, en in 2025 richten we ons op maatschappelijk werkers van
het OCMW. Op die manier versterken we stap voor stap de inclusieve
competenties van de stedelijke diensten.
Sinds 2024 werd onze opdracht ook verder uitgebreid en organiseren we nu al 2 jaar, in samenwerking met Stad Gent, een sensibiliseringsactie rond de Internationale Dag van Personen met een Handicap op 3 december.
Daarnaast vervullen we een adviesrol. Gentse organisaties en bedrijven kunnen bij ons terecht met vragen over toegankelijkheid en inclusie van mensen met een handicap. Ook bieden we onderdompelsessies aan voor stadsdiensten die willen werken aan een inclusievere werking in de praktijk.
Samen met Stad Gent zetten we zo belangrijke stappen richting een stad waar
iedereen écht mee is.