Inspireer de samenleving als Konekteerder

Onze missie bij Konekt? Zorgen dat iedereen voluit kan leven in een inclusieve wereld. Maar zo'n inclusieve wereld, hoe ziet dat er eigenlijk uit? En hoe kunnen we er mee voor zorgen dat de wereld inclusiever wordt voor mensen met een beperking? We werken daarvoor doelgericht samen met Konekteerders, bedrijven, organisaties, scholen... Samen verspreiden we onze talentenvisie en reiken we mensen concrete tools aan om op korte en lange termijn een verschil te maken.

Konekteerders

Een Konekt...watte?

Een Konekteerder is iemand met of zonder handicap die onze missie en visie volgt, en zich verbindt aan onze organisatie. Het zijn changemakers, die onze talentgerichte boodschap mee verspreiden. Wij versterken de Konekteerders, zodat zij vanuit hun talenten mee kunnen bouwen aan een inclusieve wereld.

Cocreatie

We willen niet óver mensen praten, maar mét hen. Konekteerders vertellen hun eigen verhaal. Via basisopleidingen verdiepen ze zich in onze missie, het concept inclusie en hoe dat aansluit bij hun persoonlijke visie. Samen zoeken we de beste manier om vanuit hun eigen ervaringen de Konekt-boodschap te verkondigen. Ze kunnen hun stem laten horen via keynotes, getuigenissen in de pers, deelname aan debatten,... en zo de Konekt-missie de wereld in te dragen.

Ik leerde veel over ademhaling en intonatie. En over hoe je een powerpoint maakt.
Oskar, ex-cursist en Konekteerder

Benieuwd wat de Konekteerders in 2022 zoal deden?

We nemen je mee in de fotocarrousel hieronder. Klik op de foto's voor meer informatie.

3 redenen waarom jij Konekteerder zou moeten worden

  • Je wil de samenleving overtuigen dat personen met een handicap ook talenten hebben.
  • Je zou graag vlot leren spreken voor een groep.
  • Je wil jouw verhalen kunnen illustreren met teksten, foto's of video's.

Bij Konekt leren we hoe je een verhaal opbouwt en een goede presentatie maakt. We oefenen op de dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je voor een publiek staat. En hoe je een groep mensen blijft boeien. Tijdens enkele oefenmomenten ga je spreken voor een groep.

Konekteerder worden, iets voor jou?

Konekt plant geregeld opleidingen waarin jij jouw verhaal leert vertellen. Zin om mee te doen bij de volgende editie? Laat hieronder je gegevens achter. Dan contacteren wij jou wanneer er een nieuwe cursus start.

Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte

Gezocht: enthousiastelingen voor het Konekt-redactieteam

  • Heb je een passie voor schrijven?
  • Maak je graag foto's?
  • Of ben je een kei in vloggen en video's maken?

Dan is het redactieteam van Konekt iets voor jou. Samen maken we toffe artikels rond onze activiteiten. We boksen opiniestukken in elkaar en maken filmpjes voor sociale media. Konekt zorgt voor begeleiding, bij ons op kantoor in Gent of vanop afstand. Iedereen is welkom, met of zonder handicap.

Ik wil graag bij het redactieteam komen
Brake out oskar camera