Zet je organisatie in beweging

Wil jouw organisatie meewerken aan een inclusieve wereld? Zou je graag vrijwilligers met een beperking inzetten in je werking? Door na te denken over de drempels in jouw organisatie boek je al heel snel resultaat. Konekt kan je daar op verschillende manieren bij begeleiden.

Organisatie inclusief

Ook jouw organisatie kan meewerken aan een inclusieve wereld!

Iedereen, met of zonder beperking, kan een rol spelen in een organisatie of bedrijf. De ene houdt van logistieke taken en neemt graag deze rol op. Iemand anders is sterk om met groepen aan de slag te gaan. Onze experten - met en zonder handicap - delen graag hun kennis over hoe je drempels wegwerkt voor vrijwilligers of werknemers met een beperking.

Konekt onderdompelsessie NMBS

Laat je onderdompelen

Hoe voelt het om een gebouw te betreden als slechtziende? Als persoon in een rolwagen of iemand met een autismespectrumstoornis? In onze onderdompelsessies kruip je in de huid van iemand met een fysieke en/of verstandelijke handicap. Na afloop zie je sneller oplossingen om de drempels in jouw organisatie of bedrijf weg te werken.

Ga voor de quick wins

Soms is er niet veel nodig om een wereld van verschil te maken. Na de onderdompeling ontdek je ongetwijfeld quick wins waarmee je meteen aan de slag kan in jouw organisatie.

Boek een onderdompelsessie
Doe de lattenscan

Hoe inclusief is jouw organisatie? Check het met de lattenscan!

Stel je voor: je wilt graag shoppen, maar mag je favoriete winkel niet binnen omdat je ros bent. Of omdat je van poëzie houdt of geen spaghetti lust. Mensen met een beperking worden elke dag gemeten aan de hand van deze latten. Hoe hoog legt jouw organisatie de lat?

7 B's van toegankelijkheid

Aan de hand van de 7 B's van toegankelijkheid krijg je een eerste zicht op de sterktes en uitdagingen van je organisatie op het vlak van toegankelijkheid. Concrete voorbeelden laten je inschatten op welke vlakken je het vandaag al goed doet. Maar ook waar je nog drempels kunt wegwerken.

Doe de lattenscan
Toolbox maak je organsiatie inclusief

Download de toolbox 'Maak jouw organisatie inclusief'

Wil jouw organisatie personen met een handicap de kans geven om een actieve rol op te nemen? Kun je advies gebruiken om werk te maken van een inclusief vrijwilligersbeleid?

Volledig stappenplan voor een inclusieve werking

Wil je de stap zetten naar een inclusief beleid, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is de toolbox 'Maak jouw organisatie inclusief' iets voor jou. Aan de hand van een duidelijk stappenplan ontdek je van a tot z hoe je ook jouw organisatie richting inclusie stuurt.

Met tools en methodieken

Naast het stappenplan vind je een uitgebreid aanbod aan tools en methodieken terug in de toolbox, helemaal klaar om meteen toe te passen, op jouw eigen manier.

Download de gratis toolbox