Wat doet Konekt?

Konekt gaat radicaal voor een samenleving waarin personen met en zonder handicap samen leven, leren en werken. Hoe we dat concreet doen? Via vorming, sensibilisering en samenwerking met de onderwijs- en arbeidswereld.

Hero02
Onze missie konekt

Leef voluit in een inclusieve wereld

Konekt gaat radicaal voor een wereld waarin personen met en zonder handicap een bijdrage kunnen leveren vanuit hun talent. We inspireren de samenleving en maken van inclusief leren, leven en werken de norm in Vlaanderen.

Lees meer over onze missie en visie
Talent konekt

Cursussen en opleidingen voor jongvolwassenen, profs en organisaties

  • Konekt organiseert in heel Vlaanderen praktijkgerichte opleidingen voor schoolverlaters met een cognitieve ondersteuningsnood. Als cursist leer je bij over je sterktes en ontdek je nieuwe dingen.
  • Via onze vormingen voor profs verbeteren we de expertise van begeleiders en ondersteuners. Konekt neemt je mee in een moderne visie over het begeleiden van personen met een beperking.
  • Wil jouw organisatie, bedrijf of gemeente vrijwilligers met een handicap inzetten in jouw werking? Konekt kan je daar op verschillende manieren bij begeleiden.
Bekijk het vormingsaanbod
Konekt ambassadeur

De samenleving inspireren

Met de Konekt-community - een groep ambassadeurs met en zonder handicap - dagen we organisaties, bedrijven en scholen uit tot een inclusief beleid. We stellen drempels in vraag, brengen vooruitgang in kaart en tonen dat het anders kan. Met ons campagne- en opiniewerk inspireren we het brede publiek.

Lees meer over de Konekt-community

Lees meer in ons magazine

Wat doet Konekt allemaal? Wat is onze filosofie? Met wie werken we samen? En welke plannen hebben we voor de toekomst? Je leest het allemaal in ons magazine vol boeiende interviews, cijfermateriaal en inspirerende weetjes.

Download het magazine
Konekt Magazine2024