De missie en visie van Konekt

Konekt gaat radicaal voor een wereld waarin personen met en zonder handicap een bijdrage kunnen leveren vanuit hun talent. We inspireren de samenleving en maken van inclusief leren, leven en werken de norm in Vlaanderen.

Konekt missie en visie 2

Personen met een beperking worden onbewust uitgesloten. Ze krijgen vaak niet de kans om een actieve rol op te nemen. Konekt ijvert ervoor dat álle mensen hun talenten kunnen inzetten in de samenleving. In een maatschappij waar geen extra drempels zijn, waar inclusie een evidentie en uitgangspunt is.

Onze missie konekt

5 strategische doelen voor de komende jaren

  1. Personen met een handicap krijgen de kans en de keuze om een zichtbare betekenisvolle rol op te nemen in de samenleving op het vlak van leven, leren en werken.
  2. Steeds meer organisaties in Vlaanderen hebben een inclusief beleid.
  3. Het brede publiek ziet personen met een beperking een betekenisvolle rol opnemen in de samenleving en is overtuigd dat het werkt.
  4. Binnen minstens één praktijk van onderwijs of werk vindt een systeemverandering plaats: talent-denken vervangt het huidige defect-denken.
  5. Het organisatiemodel van Konekt garandeert optimaal impactvol werken.
Jongvolwassenen konekt

Focus op jongvolwassenen met een ondersteuningsnood in leren

We focussen in onze activiteiten en samenwerkingen voornamelijk op jongvolwassenen met een handicap. Zij bevinden zich in een levensfase waarin eigen talenten en toekomstdromen verkennen cruciaal is. Deze groep heeft nog veel groeimogelijkheden. Door al in een vroege fase te wijzen op talent en groei, doorbreken we het plafond dat vaak bij een beperking komt kijken.

Brake out social innovation tournament

Pionieren voor meer impact

Konekt is een labo waarin we werkvormen uittesten met allerlei partners. Vastgeroeste thema’s en praktijken gaan we radicaal vernieuwen in co-creatie met personen met een handicap. We dagen andere organisaties, onderwijsinstellingen en werkgevers uit om goede praktijken over te nemen.

In de prijzen

Konekt, Brake-Out en Platform-K wonnen de voorbije jaren heel wat (internationale) prijzen en erkenningen. Het doet deugd als we jury's en publiek weten te inspireren met onze visie over talent, inclusie en sociaal ondernemen.

Bekijk het overzicht van prijzen & awards
Innovatie konekt

Geen tijd te verliezen!

Wereldwijd duiken radicaal nieuwe modellen op als antwoord op maatschappelijke uitdagingen. Vaak werken die modellen van onderuit. Denk aan de deeleconomie, de makersbeweging, nieuwe vormen van zingeving… Konekt omarmt zulke innovatieve modellen om stenen te verleggen naar een samenleving die radicaal kiest voor inclusie.

Gedaan met de trage, stapsgewijze vooruitgang. Wij gaan voor disruptieve systeemverandering. Voor personen met een beperking is er namelijk geen tijd te verliezen. In onderstaande podcast vertelt CEO Koen Deweer hoe we dat aanpakken.

Ontdek de toekomstplannen van Konekt

Waar leggen we de komende jaren de focus op? Hoe willen we onze missie bereiken? Met welke maatschappelijke tendensen houden we rekening? Je leest het lang en breed in ons beleidsplan 2021-2025.

Lees het beleidsplan van Konekt
Beleidsplan Konekt