Community

Onze ambassadeurs op de Gentse Feesten

Konekt ijvert ervoor dat iedereen een actieve rol kan opnemen in de maatschappij. Samen met onze ambassadeurs zetten we de samenleving in beweging richting inclusie. Tijdens de Gentse Feesten gingen een heleboel vrijwilligers aan de slag met hun talenten.

Inclusie op Gentse feesten

Inclusieve Gentse Feesten

“Iedereen heeft talenten en interesses. We vinden het niet meer dan evident dat iedereen de kans krijgt om die ook effectief in te zetten,” zegt bewegingsmedewerker Stef Thienpont. “Tijdens de Gentse Feesten van 2019 schakelden we, samen met feestenplein Korenmarkt, vrijwilligers met een beperking in aan de bar, de PA en in de backstage. Mathias werkte mee op het politiebureau om verloren voorwerpen te inventariseren, Oskar was een dag mede-feestenburgemeester met Annelies Storms, Dimitri schepte ijs bij de ijskarretjes van Pierino en Luc ging voor De Gentenaar op pad als reporter.”

Gents politiecommissaris Pieter vond het alvast een geslaagde samenwerking. “Tof hoe Oskar de boel in handen nam op de stoel van de cameraoperator. En Mathias maakte een meisje gelukkig tijdens zijn shift, door haar verloren portefeuille terug te bezorgen.”

Tof hoe Oskar de boel in handen nam op de stoel van de cameraoperator. En Mathias maakte een meisje gelukkig tijdens zijn shift, door haar verloren portefeuille terug te bezorgen.
  • Gentse feesten eten
  • Gentse feesten Mathias De Clecrq
Wij tonen met inspirerende succesverhalen, zoals dat van de Gentse Feesten, dat het ook anders kan.

Mathias, Oskar, Luc, Dimitri... ze maken allemaal deel uit van de Konekt-community. Deze ambassadeurswerking ontstond in 2019 als spin-off van de klankbordgroep Pluspunt. Eén van de drijvende krachten is Hilde Claerhout.

“Met de community willen we de aandacht richten op het defect-denken dat vandaag nog erg leeft rond personen met een beperking. Wij tonen met inspirerende succesverhalen, zoals dat van de Gentse Feesten, dat het ook anders kan. De komende jaren zullen onze ambassadeurs een steeds grotere rol spelen in het sensibliseringswerk van Konekt. We zetten daarom erg in op de opleiding ‘Ambassadeur voor een inclusieve wereld’, waarin cursisten met een beperking leren om hun verhaal boeiend te brengen voor een publiek.”

Wil je zelf ook ambassadeur worden?

Wie beter dan mensen met een beperking zelf, kunnen een verhaal brengen over inclusie?
Word ambassadeur voor een inclusieve wereld. Doe je verhaal voor een publiek en overtuig anderen.

Word ambassadeur!
Ambassadeur werner
Geplaatst op di 3 september '19