Brake-Out

Terugblik op de zomerweken van Brake-Out. Bedankt vrijwilligers!

Traditiegetrouw sloten de Brake-Outers het werkjaar af met een intensieve zomerweek in augustus. Door de coronamaatregelen was het af en toe improviseren , maar het resultaat mocht er zijn. Een dikke merci aan alle vrijwilligers die, elk vanuit hun talent, zorgden voor een upgrade van het programma.

Zomerweek Brake Out

Leuven: ik trek mijn plan

De Brake-Outers van Leuven werkten een week rond het thema ‘Ik trek mijn plan.’ De cursisten ging onder andere overnachten op Kamping Kontakt en werkten er mee als vrijwilliger. Meester-kok Flor en Miss proper Fien namen de jongeren mee op pad om te oefenen op naar de winkel gaan, lekkere recepten opzoeken en zelf eten maken. Ze poetsten het huid en deden de was… Fotograaf Soheil kwam super mooie foto’s maken op Kamping Kontakt. Durver Line maakte een mooi filmpje rond haar droom ‘alleen wonen’ en kwam dit persoonlijk voorstellen. Na de herfstvakantie zal Line vrijwilligerswerk doen bij Brake-Out Leuven. Welkom!

Gent: radio en performance

In Gent sloegen de eerstejaars en de tweedejaars van Brake-Out de handen in elkaar. Ze gingen samen twee uitdagingen aan: een radioshow in elkaar steken en een performance uitwerken. Radiotalent Manon zette zich met plezier als vrijwilliger in voor de radioshow. Samen met Brake-Outers Jochen, Thomas, Evelyn en Fisseha (en de hulp van Radio Quindo) stak ze een radioshow van een dik uur over cultuur in elkaar. Je kunt de show hier herbeluisteren. Als studente ortho liep Manon vorig schooljaar al stage bij Brake-Out. Geheel vrijwillig vergezelde ze ons nog 5 dagen in augustus.

Vrijwilliger Ariane bood tijdens de middag ontspannende activiteiten aan, van handmassage tot vilten en wandelingen. Creatieve maker Annelien ging met de cursisten in proces om een eigen performance te creëren. Na 3 dagen hard werken toonde iedereen zijn of haar creatie aan de rest van de groep. Om trots op te zijn. Annelien was vorig jaar stagiaire coach in Gent. Dit jaar werkt ze bij Brake-Out haar eindwerk rond visualiseren uit. Fotograaf Marc zorgde er zoals steeds weer voor toffe foto’s. Als vrijwilliger van het eerste uur kent hij het reilen en zeilen van Brake-Out als geen ander.

Antwerpen: alternatief plan door corona

De coaches van Brake-Out Antwerpen moesten hun plannen wat aanpassen door de strenge coronamaatregelen in ’t Stad. Het cursuslokaal staat namelijk in Borgerhout, dat in augustus een no-go zone was. Zo veel mogelijk buiten blijven was de boodschap. Alleen: er stond ook hevig onweer gepland. Grenzen verleggen en doorgaan zit in het Brake-Out-dna, en het werden 3 hele toffe dagen.

De groep bezocht verschillende uithoeken van Antwerpen en deed aan broodnodige verbinding na die lange coronazomer. Er was een fotografieworkshop in de Zoo, waar het pinguinpaviljoen Vriesland de nodige verkoeling bracht. De Brake-Outers deden een uitdagende beeldenzoektocht in het Middelheimpark en gingen ontspannen op het strand van Sint-Anneke. De competitiebeesten? Die lieten het competitiefbeest in zich los tijdens een partij bowling.

Winkelen
Kamping Kontakt
Radioprogramma Radio Quindo
Voorbereiden performance Brake Out
Creatief

Wil jij ook vrijwilliger worden bij Brake-Out?

Er zijn verschillende Brake-Out groepen actief in Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge. Om de werking van alle groepen vlot te laten lopen, zoeken we nog vrijwilligers om te helpen bij de dagelijkse werking, voor tijdelijke projecten en vrijwilligers die de cursisten op beeld willen vastleggen.

Brake-Out, jouw springplank naar een leven met pit

  • Ben jij tussen 18 en 30 jaar oud?
  • Heb je een verstandelijke beperking, ASS of NAH?
  • Zin in een volwassen leven met pit?

Het BuSO is gedaan en je bent klaar voor een volwassen leven. Maar je weet nog niet goed wat je juist wil de komende jaren. Of hoe je jouw dromen kunt verwezenlijken. Bij Brake-Out ontdek je het samen met andere jongeren. 3 jaar lang, 2 dagen per week gaan we op zoek naar jouw talenten en bouwen we aan jouw toekomstplan. Brake-Out is er in Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge.

Lees meer over Brake-Out
Brake out samen
Geplaatst op ma 12 oktober '20