Brake-Out

Brake-Outers maken eigen radioprogramma!

Jochen, Evelyn, Fisseha en Tomas zijn vier jongeren met een beperking die het Brake-Out traject in Gent volgen. Tijdens de zomervierdaagse in augustus leerden zij, samen met Radio Quindo, hoe ze volledig zelfstandig hun eigen radioprogramma konden maken. Zij kozen voor een programma gecentraliseerd rond cultuur.

Radio Quindo radioprogramma

Radio maken over cultuur met de Brake-Outers

De radiomakers leerden o.a. presenteren, de techniek van een radiostudio en hoe je een redactie vormt. Iedereen koos voor een onderdeel waar ze geïnteresseerd maar nog niet uiterst bedreven in waren. Op die manier hanteerden ze één van de centrale thema’s van de inleefweek: nieuwe dingen durven.

De Brake-Outers kozen voor een radioprogramma met het thema cultuur. Cultuur betekent namelijk heel veel voor elk van hen. Zo bespraken ze een dansvoorstelling, hielden een quiz én gaven ze tips hoe je aan cultuur kunt doen in tijden van Corona

Hartelijk dank aan Bo van Quindo voor de enthousiaste begeleiding.

Herbeluister de uitzinding

Wil je weten welke thema's aan bod kwamen? Welke muziek gedraaid werd en hoe onze Brake-Outers het ervan af brachten achter de microfoon? De uitzending staat nog online.

Brake Outer radio
Taakverdeling radioprogramma
Brake Outers radio Quindo
Radioprogramma Brake Out
Groepsfoto radio Quindo

Brake-Out, jouw springplank naar een leven met pit

  • Ben jij tussen 18 en 30 jaar oud?
  • Heb je een verstandelijke beperking, ASS of NAH?
  • Zin in een volwassen leven met pit?

Het BuSO is gedaan en je bent klaar voor een volwassen leven. Maar je weet nog niet goed wat je juist wil de komende jaren. Of hoe je jouw dromen kunt verwezenlijken. Bij Brake-Out ontdek je het samen met andere jongeren. 3 jaar lang, 2 dagen per week gaan we op zoek naar jouw talenten en bouwen we aan jouw toekomstplan. Brake-Out is er in Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge.

Lees meer over Brake-Out Schrijf je in
Brake out samen
Geplaatst op do 13 augustus '20