Brake-Out

Brake-Out finalist op Social Innovation Tournament

In 2019 stonden Brake-Out-collega’s Tim en Kris als finalist op het podium van het prestigieuze Social Innovation Tournament in Dublin. Meer dan 200 sociale ondernemers uit 21 landen schreven zich in; slechts 15 mochten hun idee ook effectief komen verdedigen.

Brake out social innovation tournament

Sociale impact

Deelnemen aan het Social Innovation Tournament – zowat de jaarlijkse hoogmis voor sociale ondernemers - het is weinigen gegund. Ieder jaar erkent en ondersteunt de European Investment Bank 15 organisaties die sociale, ethische of ecologische impact creëren.

Impact op zelfvertrouwen en toekomstplannen

De impact van Brake-Out op het zelfvertrouwen en de toekomstplannen van jongeren met een verstandelijke beperking, raakte de internationale jury. “Hier kunnen pitchen als één van de 15 finalisten, was eigenlijk al een eer op zich”, zegt Kris Dietvorst, coach van Brake-Out Leuven. “Ik ben heel benieuwd welke deuren zullen opengaan. We voelen bij andere landen al interesse om ons leerprogramma van Brake-Out ook uit te rollen.”

Brake-Out, jouw springplank naar een leven met pit

  • Ben jij tussen 18 en 30 jaar oud?
  • Heb je een verstandelijke beperking, ASS of NAH?
  • Zin in een volwassen leven met pit?

Het BuSO is gedaan en je bent klaar voor een volwassen leven. Maar je weet nog niet goed wat je juist wil de komende jaren. Of hoe je jouw dromen kunt verwezenlijken. Bij Brake-Out ontdek je het samen met andere jongeren. 3 jaar lang, 2 dagen per week gaan we op zoek naar jouw talenten en bouwen we aan jouw toekomstplan. Brake-Out is er in Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge.

Lees meer over Brake-Out Schrijf je in
Innovation
Geplaatst op zo 12 januari '20