Platform-K

Platform-K wint prestigieuze Fedora Education Award 2021

Elk jaar rijkt de Europese organisatie Fedora prijzen uit aan culturele organisaties met een missie. Danscompagnie Platform-K sleepte dit jaar de prestigieuze FEDORA Education Prize in de wacht. De geldprijs van 50.000 gaat telkens naar innovatieve projecten die inzetten op inclusie in de dans- en operawereld.

Platform K dans

Fedora: Innovatie en creativiteit in dans- en operawereld stimuleren

FEDORA is een Europese non-profit organisatie die innovatie en creativiteit stimuleert in de wereld van opera en dans. FEDORA ondersteunt de digitale shift naar online performance- en presentatiegelegenheid. Jaarlijks organiseert ze een internationale competitie om Europese artiesten te ondersteunen.

Uit het juryverslag

′′De jury is zeer onder de indruk van de hoge kwaliteit van het project van Platform-K. Zowel van het artistieke niveau als van de ambitie die Platform-K heeft om danswereld te herdefiniëren," aldus Bernard Foccrolle, voorzitter van de onderwijsjury en voormalig directeur van Festival d ' Aix-en-Provence & La Monnaie / De Munt. Platform-K is ontzettend blij met deze mooie erkenning voor haar jarenlange werk. Het is ook een unieke kans om de meerwaarde van dansers met een beperking in de kijker te zetten. Met de prijzenpot van 50.000 euro kan de danscompagnie haar werking nog sterker maken.

Herbekijk de uitreiking

In deze film kun je de uitreiking herbeleven: het juryverslag, een getuigenis van Platform-K danser Oskar Stalpaert en een dankwoord van Artistiek Directeur Inge Lattré.

Fedora prijs
Geplaatst op ma 21 juni '21