Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

UPDATE: Coronavirus, deze Konekt-activiteiten worden geannuleerd

Ook Konekt neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dit betekent dat we sommige activiteiten annuleren en ze indien mogelijk hernemen op een latere datum, of in een virtuele variant. We brengen alle deelnemers persoonlijk op de hoogte. Op deze pagina plaatsen we regelmatig updates.

Bekijk het verhaal

Met spijt in ons hart annuleren we alle meerdaagses met overnachting van 2020

Toen we in 2019 onze meerdaagse cursussen voor dit jaar planden, hielden we absoluut geen rekening met de situatie waarin we ons vandaag bevinden. Met ontzettend veel hartzeer annuleren we alle meerdaagse cursussen met overnachting die nog gepland zijn voor 2020.

Bekijk het verhaal

Tips om virtueel te verbinden en coachen in tijden van corona

Ook in tijden van lockdown en sociale afstand bouwen we bij Konekt en Brake-Out verder aan onze missie. Dat is een samenleving waar personen met en zonder beperking vanuit hun talent voluit samen leven, leren en werken. We delen graag met jou onze praktische tips en eigen ervaringen met virtueel verbinden en afstandscoaching van personen met een beperking en/of ASS.

Bekijk het verhaal

Met Inclusive Jobdesigning naar een nieuwe vorm van arbeid

Met het project Hotspots voor Talent werkt Konekt aan systeemverandering binnen onderwijs en tewerkstelling. In inclusieve learninghubs ontmoeten leerlingen, leerkrachten en werkgevers elkaar. Samen experimenteren ze met arbeidsmogelijkheden.

Bekijk het verhaal

Word stagiair Videoproductie & Digital Storytelling bij Konekt

Studeer je een audiovisuele richting en zoek je nog een stageplek? Ben je even niet aan het werk, maar wil je toch bijleren over storytelling, filmen en montage? Konekt biedt je de kans om je videovaardigheden verder te ontwikkelen. Misschien word jij wel onze nieuwe stagiair.

Bekijk het verhaal

Online lancering Toolbox Inclusieve Organisatie (20 mei 2020)

Wil jouw organisatie personen met een beperking de kans geven om een actieve rol op te nemen? Kun je advies gebruiken om werk te maken van een inclusief medewerkersbeleid? Registreer je voor de (gratis) online lancering van onze Toolbox Inclusieve Organisatie, op woensdag 20 mei 2020.

Bekijk het verhaal

NMBS verzorgt geen assistentie meer voor personen met een beperking. Geen reizigers van Nationaal Belang?

Op 21 maart 2020 schrapte de NMBS de assistentie aan personen met een beperking. Voor velen betekent dit dat zij niet langer de trein kunnen nemen. Zegt de NMBS hiermee dat personen met een beperking geen job van nationaal belang kunnen hebben en sowieso geen dringende reden kunnen hebben om zich te verplaatsen?

Bekijk het verhaal

Kurt & de NMBS: tijd voor een terugblik

Wat collega Kurt teweegbracht met zijn open brief aan de NMBS, had hij in zijn stoutste dromen niet kunnen voorspellen. In september stelde Kurt de lamentabele toegankelijkheid van de NMBS aan de kaak op zijn Facebook-pagina. Toen ging de trein pas écht aan het rijden.

Bekijk het verhaal

Konekt vindt plotse besparingen in de cultuursector ongezien.

Het nieuws over de plotse besparingen bij de socio-culturele sector komt ook bij Konekt hard aan. We geven hier graag ons standpunt.

Bekijk het verhaal
More news