Een terugblik op de zomer van Brake-Out

Het einde van de zomer is aangebroken, dus wij blikken terug! Samen met Brake-Out ontdekten we Brugse cultuur, zorgden we voor een vlotte werking van de Gentse Feesten, ontspanden we in het groen van Geraardsbergen en verlegden we grenzen tijdens een outdoor beleving. Benieuwd naar hoe dat eraan toeging? Lees dan verder.

Lichamelijke ontspanning

Cultuur in Brugge

Deze meerdaagse was er één voor de geschiedenis- en cultuurliefhebbers. Onder een stralende zon dwaalden de Brake-Outers rond in de historische straten, tussen de prachtige gebouwen en langs paarden met koetsen. Tijdens de wandeling werd dan ook een toppunt bereikt, namelijk die van het Belfort, 366 treden hoog! Ook een bezoek aan het Groeningemuseum stond op de planning. Daar leerden ze bij over de Vlaamse primitieven, met onder andere topstukken van Jan van Eyck, Hans Memling en Hugo van der Goes. Om helemaal zen te worden, werd er nog een fris drankje gedronken tijdens een boottocht op de Damse Vaart. Mét zicht op het prachtige polderlandschap.

Foto's: Jolien Quintyn

Talent op de Gentse Feesten

Event fotograaf, lichttechnieker, presentator, security, bar, kinderentertainment … een heleboel onmisbare rollen tijdens de Gentse Feesten. Op de Korenmarkt konden Brake-Outers hun favoriete rollen uitproberen. Wat meteen opviel? Iedereen had wel eens een moment waar ze volledig in hun kracht stonden, met als resultaat: blinkende ogen van enthousiasme. ’s Avonds konden ze zelf genieten van de optredens. Vooral bij Pommelien Thijs werden de beentjes los gegooid! Na elk avondje uit sliepen de Brake-Outers in een hostel. Om tot rust te komen en zich klaar te stomen voor een nieuwe dag speelden ze een stad- of parkspel.

Foto's: Katia Van Buyten en Marc Beaucourt

Creëren en ontspannen in het groen

Natuur, spel en creativiteit: de perfecte combo om even tot jezelf te komen. Tijdens deze meerdaagse genoten de Brake-Outers van de natuur in en rond de Gavers. Zwemmen, zonnen, yoga, knutselen met natuurelementen, minigolf … allemaal omgeven door groen. Om het gebied goed te leren kennen, deden de Brake-Outers ook een prikkelwandeling. ’s Avonds kookten vrijwilligers Manu en André heerlijke maaltijden, met als hoogtepunt een barbecue voor alle deelnemers. Om de connectie met elkaar te vinden deelden we onze favoriete momentjes met elkaar en genoten we van het samenzijn.

Foto's: Marc Beaucourt

Grenzen verleggen tijdens 3 dagen outdoor

Uit de comfortzone breken, dat was het doel van deze meerdaagse. Brake-Outers aten, wandelden en sliepen volledig outdoor. Helemaal back-to-basics! Dat deden ze niet alleen, samen met enkele ezels stapten ze 3 dagen lang in de omgeving van Vielsalm. Wie liever een dagje wou uitrusten, kon relaxen of een spel spelen op de camping. Afkoelen kon in de rivier en ook cultuur stond op het programma met een bezoek aan een oorlogsmuseum.

Bedankt aan alle vrijwilligers die meegingen met de meerdaagses. Dankzij hen was deze zomer meer dan geslaagd!

Ook vrijwilliger worden bij Konekt?

Ik word vrijwilliger
Stage brake out
Geplaatst op di 29 augustus '23