Over Konekt

Nieuwe locatie Konekt Leuven feestelijk geopend

Konekt Leuven is verhuisd! Sinds kort hebben we een nieuwe thuis in de Pieter Nollekensstraat 119, in het oude naaiatelier. Donderdag werd de nieuwe locatie feestelijk geopend door burgemeester Mohamed Ridouani. Wij genieten nog even na van een fantastisch feestje met deze leuke sfeerbeelden...

Op donderdag 8 februari opende Konekt Leuven de deuren voor een avond vol gezelligheid, goede vibes en leuke mensen. We begonnen met een toonmoment van Brake-Out Leuven die in het pand zijn nieuwe thuis heeft gevonden. De Leuvens Brake-Outers hebben tijdens de projectmaand dan ook enorm naar dit moment toegeleefd en toegewerkt. Het planningsteam zorgde onder meer voor de uitnodigingen, een groep woordkunstenaars schreef zelf een lied, en ook het onthaal en de bar werden bemand door gemotiveerde jongeren.

De officiële opening gebeurde door burgemeester Mohamed Ridouani, die plechtig het lintje doorknipte. Ook Lies Corneillie, schepen van wonen, gelijke kansen en mondiaal beleid, was van de partij en kwam speechen. Minister van Welzijn Hilde Crevits kon helaas niet aanwezig zijn, maar wenste ons het beste via een videoboodschap. Die video kan je onderaan de pagina bekijken.

20240208 Konekt opening Leuven 5924

↑ Burgemeester Mohamed Ridouani knipt het lintje door. Daarmee is Konekt Leuven officieel geopend!

Eén van de eregasten was Gerda Peeters, die ons het gebouw 50 jaar lang in erfpacht geeft. Een fantastisch engagement van haar en haar kinderen, waar we ongelooflijk dankbaar voor zijn. Directeur Koen Deweer zei het ook in zijn speech: "Bedankt om ons met open armen te ontvangen en mee te zoeken hoe we hierin konden samenwerken. Merci voor jullie enthousiasme, jullie geloof in Konekt en onze missie. Bedankt dat we ons nest mogen uitbouwen in jullie achtertuin."

Deze nieuwe locatie is veel meer dan een gebouw. Het is een plek waar we onze dromen en ambities willen realiseren, waar iedereen welkom is, waar we mensen van allerlei pluimage willen samenbrengen om samen te leren, te innoveren, en om inclusie vanzelfsprekend te maken. Het is een plek die de komende jaren helemaal tot leven zal komen door de verbinding met de buurt en de vele mensen die er op bezoek zullen komen.

We zijn ervan overtuigd dat er nog veel mooie dingen gaan ontstaan vanuit toevallige ontmoetingen - we zijn hier tenslotte ook heel toevallig beland. Het begon met bestuurder Jan Depoortere die in het plaatselijke bankkantoor hoorde dat Gerda op zoek was naar een oplossing voor haar oude naaiatelier. Dit was het eerste zaadje dat leidde tot de fijne samenwerking die we hier hebben opgebouwd. Benieuwd wat het toeval verder nog op ons pad zal brengen!

Foto's: Katia Van Buyten.

Meer weten over Brake-Out?

Ben je geïnteresseerd in Brake-Out en wil je eens een kijkje komen nemen? Dan zijn onze open momenten iets voor jou. De Brake-Outers en de begeleiders laten je kennismaken met talenten. Leef je helemaal in in onze werking en proef van de sfeer in onze groepen.

Meld je aan voor een open moment!
Brake Out Gent
Geplaatst op do 15 februari '24