#10JaarKonekt

Zo vierden we 10 jaar Konekt

2023 is een bijzonder jaar voor ons, want Konekt bestaat 10 jaar. En dat hebben we uiteraard gevierd met een leuk, inclusief feestje! We dansten, aten en babbelden met zo'n 500 (oud-)medewerkers, vrijwilligers, cursisten, supporters, partners,... Kortom: iedereen die Konekt mee heeft gemaakt tot wat het nu is. Heb je het feestje gemist, of wil je nog wat nagenieten? Geen probleem, we blikken samen nog eens terug!

De avond begon met een welkomstwoordje van algemeen directeur Koen Deweer. Presentatoren van dienst Konekteerder Monique Van den Abbeel en comedian Erhan Demirci vroegen hem naar de voorbije 10 jaar, en vooral ook naar de toekomst.

De rest van de avond zorgden we voor een goeie balans tussen sprekers die ons meer vertelden over Konekt, mensen die hun talent konden tonen op het podium, en DJ's die het feestje op gang trokken. Zo kwamen medewerker Fem en cursist 'Cobegeleider in de kleuterklas' Camille uitleggen wat talent precies is, vertelde medewerker Layla ons meer over de Konekteerders, en vertelde Sabine van Randstad Risesmart over onze samenwerking rond inclusief HR-beleid. Onze nieuwe voorzitter Koen Verniers kwam zichzelf voorstellen, en vertelde over zijn wens voor de toekomst van Konekt.

Opvallende gasten waren minister van Jeugd Benjamin Dalle en Gentse schepen van Gelijke Kansen Astrid De Bruycker. Ze kwamen ons allebei een gelukkige verjaardag wensen, en spreken over hoe belangrijk zij inclusie vinden. Wanneer minister Dalle werd gevraagd naar zijn talenten, liet hij lachend weten dat hij jammer genoeg geen danstalent heeft. Talent of niet, het hield hem niet tegen om de benen los te gooien. En ook schepen De Bruycker danste vrolijk mee. We kregen trouwens ook verjaardagswensen van minister van Cultuur Jan Jambon, en minister van Welzijn Hilde Crevits. Zij konden er niet bij zijn op het feest, maar hun videoboodschappen kan je hier bekijken.

We werden ook getrakteerd op een grote portie talent. Woordkunstenaars Jef, Lima en Margot wisten ons te raken met hun speech over inclusie, die Jef eerder ook al gaf bij de uitreiking van de Koningin Mathildeprijs. Nog zo'n woordkunstenaar: Konekteerder Iris staat bekend om haar prachtige gedichten. Speciaal voor de gelegenheid droeg ze een nieuw gedicht voor. We konden de hele avond ook genieten van de vele danstalenten die op en naast het podium het beste van zichzelf gaven. Zalig om te zien!

Om te dansen, is er natuurlijk muziek nodig. De beats werden verzorgd door DJ Bro, DJ Dash, DJ Rex en DJ Stijn. Zij ontdekten via Brake-Out hun muziektalent en toonden dat met veel plezier op het podium. De DJ die het feest mocht afsluiten, was Bart Vanmandere, toegankelijkheidsambtenaar bij stad Gent.

Daarnaast waren ook Konekt-collega's Eric en Marijn helemaal in de muzikale sfeer. Niet één, maar twee keer zongen ze het lied 'Konektify Me', hun versie van 'Electrify Me'. De tekst én hun enthousiasme werden perfect vertaald door doventolk Janneke, die de hele avond mee op het podium stond.

Konekt kan alleen maar bestaan dankzij een hoop fantastische vrijwilligers. Een dankwoordje voor hen allemaal kon dus uiteraard niet ontbreken. Omdat we hen onmogelijk allemaal op het podium konden roepen, gaven we het woord aan 4 vrijwilligers met de langste staat van dienst. Martine begeleidt mee vormingen, Philippe is één van onze bestuurders, Jan onderhoudt onze tuinen om er een oase van rust van te maken, en Kurt vond het zo leuk als vrijwilliger dat hij vast bij ons kwam werken.

En ook een dankwoordje voor het organiserende kernteam kon niet ontbreken! Emmy, Otto, Tine, Katrien en Wouter kregen een pluim opgespeld, een cadeautje, en natuurlijk... een daverend applaus.

Hoe organiseer je een inclusief feest?

Bekijk hieronder de reportage die ENTR nl > maakte over ons feest.
ENTR is een digitaal platform dat het gesprek aangaat over wat er echt toe doet. Wat verbindt ons? En wat werkt ons tegen? Met respect voor onze verschillen, viert ENTR wat we gemeen hebben, waar je ook vandaan komt of waar je in gelooft.

Tenslotte bedanken we nog graag onze vrijwillige fotografen Katia Van Buyten en Marc Beaucourt, en stagiaire Sterre D'Hoey om de avond te vereeuwigen op beeld!

We vierden ons 10-jarig jubileum met de fijne steun van

Sponsors
Geplaatst op ma 26 juni '23