#10JaarKonekt

Ministers wensen Konekt een fijne verjaardag

Konekt bestaat 10 jaar, en dat hebben we gevierd ook! Kijk hier welke ministers ons verjaardagswensen stuurden...

Van minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon ontvingen we deze boodschap. "Ik ben er net zoals jullie rotsvast van overtuigd dat iedereen, maar dan ook iedereen, die een rol van betekenis wil spelen in Vlaanderen, dit ook daadwerkelijk kan. Een positieve ingesteldheid is hierbij van groot belang. Als we de focus leggen op de talenten en de interesses van mensen met een beperking, dan zien we pas waartoe zij allemaal in staat zijn."

Viceminister-president en minister van Welzijn Hilde Crevits wenste ons ook een fijne verjaardag. "10 jaar Konekt, dat is 10 jaar tomeloze inzet voor een inclusieve wereld, waar mensen met een handicap voluit kunnen leren, leven en werken. Al 10 jaar lang verleggen jullie stenen en realiseren jullie echt impact. Enerzijds door de levensomstandigheden van mensen met een handicap te verbeteren en anderzijds door de hele samenleving te inspireren en te zeggen dat volledige inclusie haalbaar is en dat dat in de toekomst ook echt mogelijk moet zijn."

Minister van Jeugd Benjamin Dalle kon zelfs langskomen op ons verjaardagsfeest. Presentators Monique Van den Abbeel en Erhan Demirci vroegen hem naar zijn talenten. "Een politicus moet vooral goed kunnen luisteren." Wat hij waardeert aan Konekt? "Dat jullie vooral kijken naar talenten en niet naar beperkingen of problemen. Jullie vertrekken vanuit de kracht, vanuit het talent en dat vind ik fantastisch." Bekijk een deel van het interview hier.

Geplaatst op ma 19 juni '23