Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Dankzij corona ging deze cursist helemaal digitaal overstag

Zelf in coronatijden beleven we moderne sprookjes. Zoals dat van de prinses die digitaal ging. Negen weken geleden zag Brake-Out-cursiste Tina sociale media nog als een onoverkomelijk kwaad. Vandaag kijkt ze uit naar virtuele babbels.

Van tegenzin naar quizmaster

Er was eens… een Brake-Out-cursiste die heel weigerachtig stond tegenover alles wat met sociale media en online communicatie te maken had. Ondanks de lessen ‘mediawijsheid’ in het leerprogramma van Brake-Out en de besloten Facebook-pagina van de groep, had Tina hier helemaal geen zin in. En toen kwam corona. Plots werd online werken de enige manier om met elkaar in contact te komen. Het startte met kleine stapjes, met een kort telefoontje en een eerste verkenning van verschillende online platformen, In het begin met de nodige stress en tegenzin, maar al snel ging Tina uitkijken naar de wekelijkse babbels met de Brake-Out-coach én de wekelijkse Zoom-sessies met de hele groep. Meer nog, Tina werd de quizmaster van de Zoom-sessies.

De eerste verkenning van de verschillende online platformen gebeurde met de nodige stress en tegenzin. Maar al snel ging Tina uitkijken naar de wekelijkse Zoom-sessies met de hele groep. Meer nog, Tina werd de quizmaster van de sessies.

Herwonnen contacten in lockdown tijd

Tina ontdekte dat ze die sociale media ook kon gebruiken voor contacten buiten Brake-out. Een Messenger-berichtje met een vriendin die ze al weken moest missen, daar zag ze ondertussen de voordelen van. Maar om nu zelf te videobellen met anderen, los van Brake-out, daarvoor was de drempel toch nog groot. In de online coaching kwam de goesting vaak naar boven, maar tegelijk ook de angst om daar zelf initiatief in te nemen. Gelukkig zijn het niet enkel de begeleiders binnen Brake-Out die cursisten naar een hoger niveau tillen. Dat doen Brake-Outers ook met elkaar. Na een paar tips en wat advies over hoe je nu juist een gesprek gaande houdt, werd Tina voor het eerst opgebeld door haar ‘Brake-Out bestie’.

Wat negen weken geleden begon als een onoverkomelijk kwaad, evolueerde in uitkijken naar babbels en genieten van de herwonnen contacten in lockdown tijd.
En ze leefde nog lang, gelukkig én digitaal.

Lees ook

* Tina is een fictieve naam