Brake-Out

Brake-Outers ontwerpen Warmtemeter om jouw organisatie inclusiever te maken

Brake-Out komt met een nieuwe tool: de Warmtemeter! Die staat vol tips voor organisaties om een inclusieve omgeving te creëren, met aandacht voor mensen met een ondersteuningsnood. Zo voelt iedereen zich goed, warm en welkom. Alle tips zijn laagdrempelig en hands-on.

De Warmtemeter is gecreëerd door Brake-Outers uit Gent. 1 van hen is Maxime Guerassimtchik. In een workshop met als thema ‘inclusief werken’ bedachten deelnemers samen een tool om organisaties, bedrijven inclusiever te maken. De tips die ze daarin oplijsten, komen vanuit hun eigen buikgevoel.

“Inclusie zorgt ervoor dat mensen zich warm en welkom voelen”, vertelt Maxime. “Het idee is om anderen op ideeën te brengen, op de Brake-Out-manier: laagdrempelig en hands-on.” “Eigenlijk gaat het vooral om menselijke waarden”, vult Brake-Out-trainer Brecht Petit aan. “Waarden die je uitleggen hoe je voor een inclusieve omgeving zorgt. En dat is goed voor iedereen, niet alleen voor mensen met een ondersteuningsnood.”

In de Warmtemeter bundelen de Brake-Outers 9 tips voor een inclusievere organisatie. De tool werd gemaakt binnen het kader van het project ‘maak je wijk inclusief’ van Stad Gent. Om de Warmtemeter te introduceren aan de stad, werd die voorgesteld aan Astrid De Bruycker. Zij is schepen van Gelijke Kansen, Welzijn, Participatie, Buurtwerk en Openbaar Groen. Samen met haar kijken we uit naar een verdere duurzame en inclusieve samenwerking.

Momenteel wordt de tool binnen Brake-Out gebruikt, maar vzw Ensemble wil alvast volgen. Het doel is om de Warmtemeter te integreren in zo veel mogelijk organisaties en bedrijven. Zo werken we allemaal samen aan een inclusievere wereld. Want mensen uitsluiten is écht niet meer van deze tijd.

Bouw ook mee aan een inclusieve wereld

Wil jouw organisatie meewerken aan een inclusieve wereld? Zou je graag vrijwilligers met een beperking inzetten in je werking? Wil je je laten onderdompelen door een coach met een handicap? Konekt kan jou op verschillende manieren helpen om je organisatie inclusiever te maken.

Zet je organisatie in beweging Laat je onderdompelen
Onderdompel
Geplaatst op do 20 april '23