Konekt onderdompelsessie NMBS

Laat je onderdompelen door coaches met een beperking

Hoe voelt het om een gebouw te betreden als slechtziende? Als persoon in een rolwagen of iemand met een autismespectrumstoornis? In onze onderdompelsessies kruip je in de huid van iemand met een fysieke of verstandelijke handicap. Na afloop zie je sneller oplossingen om de drempels in jouw organisatie of bedrijf weg te werken.

Ontdek de quick wins bij jouw organisatie

Personen met een handicap stoten iedere dag opnieuw op drempels. Zowel fysieke drempels (ontoegankelijke gebouwen en voertuigen, onduidelijke signalisatie...) als mentaliteitsproblemen in de samenleving (genegeerd of betutteld worden, weinig participatiemogelijkheden...).

Gelukkig kunnen kleine aanpassingen in jouw werking al een wereld van verschil maken. Tijdens de onderdompelsessie ontdek je quick wins waarmee je meteen aan de slag kan.

Voor wie?

  • Medewerkers van organisaties, bedrijven of verenigingen die een beter inzicht willen krijgen over hoe personen met een beperking de drempels in het dagelijks leven ervaren.
  • Iedereen met interesse in het thema.
  • Ook geschikt als teambuildingsactiviteit, bijvoorbeeld in de eigen gebouwen.

Zo ziet een sessie eruit

  • Je kiest tussen een inspiratiesessie van 3 uur of een uitgebreidere vorming van een volledige dag.
  • Je kruipt in de huid van personen met een handicap. Via opdrachten en parcours ervaar je hoe het voelt om blind of slechthorend te zijn, in een rolwagen te zitten, een verstandelijke beperking te hebben...
  • Nadien bespreken we onze ervaringen. Wat voelde confronterend? Wat opende de ogen? Wat leerden we bij? We brengen enkele drempels uit de eigen organisatie in kaart en denken na over (kleine) ingrepen die een positief effect op de toegankelijkheid kunnen hebben.

Ervaringsdeskundigen als begeleider

  • Je krijgt begeleiding van een Konekt-medewerker en enkele ervaringsdeskundigen met een fysieke en/of verstandelijke handicap.
Als architect van het nieuwe gebouw van Konekt, gaf de onderdompelsessie me een les in nederigheid. Het werd pijnlijk snel duidelijk hoe een kopje koffie halen in een rolwagen al een heuse opdracht is.
Tijl Vanmeirhaeghe, architect bij Havana

Ja, ik heb interesse in een onderdompelsessie

Vul hieronder je gegevens in.
Collega Marijn Leroy contacteert je zo snel mogelijk om de mogelijkheden te bespreken.