Cursussen en coaching voor organisaties en bedrijven

Wil je werk maken van een inclusief en futureproof medewerkersbeleid? Zou je graag vrijwilligers met een handicap inzetten in jouw werking? Konekt kan je daar op verschillende manieren bij begeleiden.

Inclusie in bedrijven

Konekt zet je op weg naar een inclusieve werking

Iedereen, met of zonder handicap, kan een rol spelen in een organisatie of bedrijf. De ene houdt van logistieke taken en neemt graag deze rol op. Iemand anders is sterk om met groepen aan de slag te gaan. Onze experten - met en zonder handicap - delen graag hun kennis over hoe je drempels wegwerkt voor vrijwilligers of werknemers met een beperking.

NMBS Konekt f1634296998

Laat je onderdompelen

Hoe voelt het om een gebouw te betreden als slechtziende? Als persoon in een rolwagen of iemand met een autismespectrumstoornis? In onze onderdompelcursussen kruip je in de huid van iemand met een fysieke en/of verstandelijke handicap. Na afloop zie je sneller oplossingen om de drempels in jouw organisatie of bedrijf weg te werken.

Ga voor de quick wins

Soms is er niet veel nodig om een wereld van verschil te maken. Na de onderdompeling ontdek je ongetwijfeld quick wins waarmee je meteen aan de slag kan in je organisatie.

Meer over de onderdompelsessies
Doe de lattenscan

Hoe inclusief is jouw bedrijf? Doe een lattenscan-workshop!

Stel je voor: je wilt graag shoppen, maar mag je favoriete winkel niet binnen omdat je rood haar hebt. Of omdat je van poëzie houdt. Of geen spaghetti lust. Personen met een handicap worden elke dag gemeten aan de hand van deze latten. Hoe hoog legt jouw bedrijf of organisatie de lat?

8 vragen leggen sterktes en uitdagingen bloot

Aan de hand van 8 vragen krijg je een eerste zicht op de sterktes en uitdagingen van je organisatie op vlak van toegankelijkheid. Concrete voorbeelden laten je inschatten op welke vlakken je het vandaag al goed doet. Maar ook waar je nog drempels kunt wegwerken.

Doe de lattenscan!
Mijn loopbaanplan

Ga aan de slag met 'Mijn Loopbaanplan'

Wil je aan de slag gaan met talenten bij jouw personeel? 'Mijn Loopbaanplan' is een complete gids en interactief doeboek om een beter zicht te krijgen op de talenten en beperkingen in je huidige job.

Voor wie?

  • Jobcoaches, leerkrachten en loopbaanbegeleiders die studenten en cliënten begeleiden.
  • Jongeren in Begeleid Werken - of andere vormen van Arbeidszorg - die willen doorstromen naar een andere job of binnen de eigen organisatie kunnen werken aan hun takenpakket.
Download gratis 'Mijn loopbaanplan'