Cursussen en coaching voor organisaties en bedrijven

Wil je werk maken van een inclusief en futureproof medewerkersbeleid? Zou je graag vrijwilligers met een beperking inzetten in jouw werking? Konekt kan je daar op verschillende manieren bij begeleiden.

Inclusie in bedrijven

Konekt zet je op weg naar een inclusieve werking

Iedereen, met of zonder beperking, kan een rol spelen in een organisatie of bedrijf. De ene houdt van logistieke taken en neemt graag deze rol op. Iemand anders is sterk om met groepen aan de slag te gaan. Onze experten - met en zonder beperking - delen graag hun kennis over hoe je drempels wegwerkt voor vrijwilligers of werknemers met een beperking.

NMBS Konekt f1634296998

Laat je onderdompelen

Hoe voelt het om een gebouw te betreden als slechtziende? Als persoon in een rolwagen of iemand met een autismespectrumstoornis? In onze onderdompelcursussen kruip je in de huid van iemand met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Na afloop zie je sneller oplossingen om de drempels in jouw organisatie of bedrijf weg te werken.

Ga voor de quick wins

Soms is er niet veel nodig om een wereld van verschil te maken. Na de onderdompeling ontdek je ongetwijfeld quick wins waarmee je meteen aan de slag kan in je organisatie.

Meer over de onderdompelsessies
Doe de lattenscan

Hoe inclusief is jouw bedrijf? Check het met de online lattenscan!

Stel je voor: je wilt graag shoppen, maar mag je favoriete winkel niet binnen omdat je rood haar hebt. Of omdat je van poëzie houdt. Of geen spaghetti lust. Personen met een beperking worden elke dag gemeten aan de hand van deze latten. Hoe hoog legt jouw bedrijf of organisatie de lat?

7 korte vragen

Aan de hand van 7 vragen krijg je een eerste zicht op de sterktes en uitdagingen van je organisatie op vlak van toegankelijkheid. Concrete voorbeelden laten je inschatten op welke vlakken je het vandaag al goed doet. Maar ook waar je nog drempels kunt wegwerken.

Doe de lattenscan!
Toolbox maak je organsiatie inclusief

Download de toolbox 'Maak jouw organisatie inclusief'

Wil jouw organisatie, bedrijf of school personen met een beperking de kans geven om een actieve rol op te nemen? Kun je advies gebruiken om werk te maken van een inclusief medewerkersbeleid?

Volledig stappenplan voor een inclusieve werking

Wil je de stap zetten naar een inclusief beleid, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is de toolbox 'Maak jouw organisatie inclusief' iets voor jou. Aan de hand van een duidelijk stappenplan ontdek je van A tot Z hoe je ook jouw organisatie of bedrijf richting inclusie stuurt.

Met tools en methodieken

Naast het stappenplan vind je een uitgebreide aanbod aan tools en methodieken terug in de toolbox, helemaal klaar om meteen toe te passen, op jouw eigen manier.

Download de gratis toolbox
Mijn loopbaanplan

Ga aan de slag met 'Mijn Loopbaanplan'

Wil je aan de slag gaan met talenten bij jouw personeel? 'Mijn Loopbaanplan' is een complete gids en interactief doeboek om een beter zicht te krijgen op de talenten en beperkingen in je huidige job.

Voor wie?

  • Jobcoaches, leerkrachten en loopbaanbegeleiders die studenten en cliënten begeleiden.
  • Jongeren in Begeleid Werken - of andere vormen van Arbeidszorg - die willen doorstromen naar een andere job of binnen de eigen organisatie kunnen werken aan hun takenpakket.
Download gratis 'Mijn loopbaanplan'