Brake-Outer Judith over oefenplekken: "Genoten van elke seconde"

De Brake-Outers zijn volop bezig met hun stages en oefenplekken. Woordkunstenaar Judith ging aan de slag in het S.M.A.K. en bij Dille & Kamille. Ze deelt graag met ons hoe zij het beleefde.

BO Judith stage Dille & Kamille
© Brake-Outer Judith genoot met volle teugen op haar oefenplek

Het S.M.A.K. is op mijn lijf geschreven. Kunst is mijn ding en ik voelde me gelijk thuis na mijn rondleiding op de eerste dag. Die dag begeleidde ik kleuters samen met hun juf.

3 groepjes werden gevormd en ik begeleidde er 1. Ik moest de kinderen bij elkaar houden en zorgen dat ze niets aanraakten. Bij het natekenen van een kunstwerk samen met de kleuters heb ik ook meegedaan. Hoewel ik al eens eerder hielp in een kleuterklas, vond ik het nu leuker vanwege de sfeer.

Op dag 2 stond ik aan de balie en plakte ik etiketten op nieuwe boeken. Mensen kwamen vragen en ik hielp graag. Ik bracht de boeken naar het verkooppunt en zette ze daar weg. Ik vulde posters, postkaarten en magneten aan. Ook bracht ik drankbakken naar de personeelseetzaal.

Op dag 3 hielp ik de moeder van Juki een grote kast opruimen door alles eruit te halen, te sorteren en netjes terug te zetten. Daarnaast kreeg ik een goede ontvangst van de hoofdbegeleidster en een backstage tour van het S.M.A.K. Mensen zetten schilderijen klaar voor een tentoonstelling en wisselen soms van kunstwerken.

Mijn contact met de werknemers was heel goed. Ze waren vriendelijk en behulpzaam en het was fijn om het S.M.A.K. van dichtbij te mogen zien. Ik droomde er altijd al van om in het S.M.A.K. te werken en heb genoten van elke seconde daar. Samen met Sofie ben ik teruggekeerd naar Brake-Out op de laatste dag. Ik vond het jammer dat de drie dagen zo snel voorbij waren.

Brake-Outer Judith oefenplek Dille & Kamille

Daarnaast wilde ik ook ervaren hoe het is om in een winkel te werken. Mijn ervaring bij Dille & Kamille was goed verlopen. Dozen openen, spullen in mandjes steken, rekken aanvullen en ook buiten schabben vullen verliep heel goed. De mensen daar zijn aangenaam en plezant om mee te werken. Af en toe voelde ik me niet goed, maar dan kon ik boven even uitrusten.

Kortom, het was een leuke oefenplek bij Dille & Kamille, het zou heel tof zijn mocht ik een keertje achter de kassa staan. Het was ook heel tof om te praten en in contact te komen met klanten, het heeft mij zeker veel bijgeleerd.

Geplaatst op ma 8 mei '23