Vacature

Word vrijwilliger bij Brake-Out in Brugge

Ben jij een enthousiasteling die graag wil ondersteunen bij de organisatie en bij de activiteiten van een leerprogramma voor jongvolwassenen met een beperking? Krijg jij er energie van om mensen warm te onthalen aan het begin van de dag? Ben je helemaal in je element als je zorgt voor dat kopje koffie tijdens de pauze of een verzorgd lokaal om samen in te werken? 3 keer check ✅ ? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Scrol even naar beneden en misschien herken je jezelf wel als onze nieuwe collega-vrijwilliger.

Brake out Leuven hoge resolutie 8228

Wat is Brake-Out?

Brake-Out is een innovatief leerprogramma voor jongvolwassenen met een beperking of een vermoeden van beperking. In korte of lange trajecten verleggen de deelnemers hun grenzen. Zo ontdekken ze hun talenten en spelen ze een belangrijke rol in de samenleving. Dankzij Brake-Out hebben ze een rugzak vol tools om op zoek te gaan hoe ze hun eigen dromen kunnen waarmaken. Er zijn Brake-Out-groepen in Gent, Brugge, Antwerpen, Leuven en binnenkort ook Brussel. Brake-Out maakt deel uit van Konekt Group, een organisatie die radicaal gaat voor een wereld waarin personen met en zonder handicap samen leven, leren en werken. Samen met partners in heel Vlaanderen maken we mensen sterker en zetten we de samenleving in beweging.

Bij Konekt en Brake-Out kunnen we altijd helpende handen gebruiken. Als vrijwilliger - met of zonder beperking - werk je mee aan een inclusieve wereld, waarin iedereen meetelt én deelneemt.

Jouw talenten

We zoeken we een vrijwilliger met een talent voor mensen, sfeer en ruimte. Je doet graag een babbeltje en kan een luisterend oor kan bieden aan de jongeren. Als groepsdier ben je helemaal blij als je onder jongeren kan vertoeven.

  • Je ziet snel wat er nodig is om het ontvangstmoment of een activiteit comfortabel te maken voor deelnemers.
  • Je werkt hiervoor samen met de trainers van de groepen, die hun handen vol hebben met het inhoudelijk programma en een helpende hand heel erg waarderen.

  • Je bent beschikbaar op maandagen en/of dinsdagen.

Jouw takenpakket

  • Je staat in voor het onthaal op maandag van 8u30 tot 9u30.
  • Je helpt mee met de ondersteuning van de activiteiten op maandagvoormiddag en/of maandagnamiddag.
  • Je helpt mee met de begeleiding van pauzemomenten door bijvoorbeeld koffie te maken, op te ruimen, ...
  • Je biedt ondersteuning in de kleinere module groepen en eventueel op individuele oefenplekken (op dinsdag).

Praktische gegevens

  • Je bent beschikbaar op maandagen van 8u30 tot 12u30 of 16u30. Ook op dinsdagen kunnen we helpende handen gebruiken tussen 8u30 en 16u30.
  • Locatie: Brake-Out Brugge, Wijkcentrum Xaverianen, Xaverianenstraat 3, 8200 Brugge (wegbeschrijving >).
  • Je kan zo snel als mogelijk starten. Wat ons betreft volgende maandag al!

Wat bieden wij jou aan?

We verwelkomen je in een warm nest in een inspirerende en inclusieve omgeving. Iedere dag opnieuw krijg je een gratis glimlach van je collega's en een hoop zottigheid :). Daarnaast waarderen we jouw inzet en speelt jouw impact een belangrijke rol in de weg naar een inclusieve maatschappij.

Voel je het kriebelen en heb jij wat nodig is om onze vrijwilliger te worden?

Waar wacht je dan nog op? Kom bij ons team! Stuur een mailtje naar Sharon Taveirne (trainer Brake-Out Brugge) via sharon.taveirne@konekt.be.

Wij kijken er naar uit om jou te ontmoeten!

Brake out brugge f1645692500
Geplaatst op di 10 september '24