Actualiteit

Draag jij ook #steunkousen op 21 maart?

Op 21 maart is het Downsyndroomdag. Naar jaarlijkse traditie roept Eén op om twee verschillende sokken te dragen. Zo draag je mee de boodschap uit: iedereen is anders, en dat is dik oké! Samen met Veritas verkoopt Eén ‘steunkousen’ om geld in te zamelen voor een goed doel. En dit jaar is dat goede doel Konekt.

Steunkousen

Konekt gaat radicaal voor een wereld waarin personen met en zonder handicap een betekenisvolle rol kunnen opnemen vanuit hun talent. We inspireren de samenleving en maken van inclusief leren, leven en werken de norm in Vlaanderen. En dat willen we doen voor iedereen met een handicap, dus ook voor mensen met het syndroom van Down.

Mensen bewustmaken is een belangrijk middel in de strijd voor een inclusieve wereld, dus we zijn blij dat we deel kunnen uitmaken van een campagne die zo’n groot bereik heeft. Samen met heel Vlaanderen benadrukken we dat je meer bent dan alleen je handicap. Iedereen is anders en dat is dik oké!

Steunkousen

Om die boodschap kracht bij te zetten, bundelen de Eén en Veritas de krachten. Samen verkopen ze ‘steunkousen’: 3 sets van telkens 2 paar sokken. Zo kan iedereen die er een koopt, met 2 verschillende kousen deelnemen aan de actie en de boodschap van inclusie mee uitdragen. Je kan de sokken kopen in de Veritas-winkels en op www.veritas.be. Per verkochte set gaat er 1 euro naar Konekt.

Algemeen directeur Koen Deweer: “Met de opbrengst kunnen we meer jongeren met een handicap de kans geven om te bouwen aan een toekomst die ze zélf willen. Via individuele opleidingstrajecten kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen, en hun toekomstdromen vormgeven. Samen gaan we voor voluit leven in een inclusieve wereld!”

Steunkousen
Geplaatst op vr 3 maart '23