Inclusiehubs

Socius zet Konekt Leuven in de spotlight

Voor hun campagne 'Allemaal Politiek' kwamen de toppers van Socius langs bij Konekt Leuven. Ze tonen hoe we vanuit Konekt op verschillende manieren werken aan een inclusieve wereld. Én ze brengen mooi in beeld hoe we op deze locatie terechtgekomen zijn. Kijken jullie mee?

Pieter Jan in video van Socius

Konekt Leuven, dat is een plaats die volledig toegankelijk is. Niet alleen fysiek toegankelijk, maar ook toegankelijk in de zin dat iedereen er welkom is. Om samen te werken, te leren en te verbinden. De Brake-Out-werking heeft er zijn plekje, en ook bedrijven, organisaties, buurtbewoners,... zijn er welkom.

In de video zie je hoe we bij Konekt Leuven (en Konekt in het algemeen) inclusie proberen waarmaken op verschillende niveaus. Konekt-collega Femke en Brake-Outer Pieter-Jan leggen het perfect uit. Kijk je mee?

Konekt Leuven vindt onderdak in de Pieter Nollekensstraat 119, in een oud naaiatelier, een gebouw met een verhaal. We hebben het gebouw in erfpacht van eigenares Gerda Peeters. Gerda en haar echtgenoot kochten het pand jaren geleden, met een bijzondere missie. Ook dat verhaal bracht Socius mooi in beeld!

V.l.n.r.: Collega's Ilse en Otto, bestuurder Jan Depoortere, directeur Koen Deweer en eigenares Gerda Peeters.

Brake-Out: jouw springplank naar een toekomst met pit!

Bij Brake-Out bouw je aan een toekomst met pit, waarin je zelf je leven in handen neemt. Je hoort erbij en neemt een rol van betekenis op voor anderen. Iets voor jou? Schrijf je snel in voor een kennismakingsgesprek, en misschien kan jij in september al starten in Antwerpen of Leuven!

Geplaatst op di 9 juli '24