Brake-Out

Mee op stap langs de wandeling Toerke Talent in Brugge

Op een koude, zonnige winterdag trekken stagiaires Sarah en Angie naar Brugge voor de interactieve stadswandeling Toerke Talent. In deze wandeling, uitgestippeld door medewerkers en cursisten van Konekt, Brake-Out en Platform-K, staan talenten centraal. Een verslag van een geanimeerde tocht.

Toerke Talent Q Rcode

QR-codes in de aanslag

Wat is er in coronatijd beter dan je zinnen verzetten tijdens een toffe stadswandeling? Het concept van Toerke Talent is eenvoudig: je volgt de route op het stadsplan. Bij de aangeduide stops zoek je naar QR-codes om te scannen met je smartphone. Zo leer je de Brake-Out cursisten beter kennen en kan je leuke opdrachten doen.

Nieuwsgierig-talent Ulrike zet ons op weg

Onze tenen zijn al bevroren nog voor we aan de wandeltocht beginnen. Gelukkig zorgt de beweging en een extra paar kousen ervoor dat ze er niet afvallen. De wandeling start direct aan het station van Brugge. Daar vinden we de eerste twee QR-codes. We scannen code 1 en bekijken het eerste filmpje. Daarin leren we Brake-Out-cursist Ulrike en haar nieuwsgierig-talent kennen. Ulrike vertelt ons hoe de wandeling in elkaar zit en wat de bedoeling ervan is. Via Toerke Talent zullen we ontdekken hoe jongeren met een beperking schitteren dankzij hun talenten.
Wandeling Toerke Talent

Samen Brugge proper houden

In het volgende filmpje zijn William en zijn mooimaak-talent aan de beurt. William geeft ons de opdracht 10 stukjes afval op te rapen en in de vuilnisbak te gooien. Zo, opgeruimd staat netjes! Vol enthousiasme gaan we verder op pad, richting Woonzorgcentrum Minnewater. Daar zien we de beweegtalenten van Paula en Remco. Het filmpje van Remco ontroert ons. Hij kan prachtig dansen.

Little Red Corvette

Aan het moderne concertgebouw vertelt Joseph over zijn muziektalent en hij geeft ons de opdracht om 2 mensen naar hun lievelingsliedje te vragen. We lopen naar een moeder en dochter en stellen onze vraag. Little Red Corvette van Prince en Drivers License van Olivia Rodrigo, klinkt het. Je kan wel raden welk lievelingsliedje bij wie hoort. Stilaan naderen we het centrum van Brugge. Wat een mooie combinatie van omgeving, architectuur en natuur. We kijken bewonderend om ons heen. Bij kledingwinkel Lola & Liza scannen we het filmpje van Marie. Ze vertelt over haar mooimaak-talent en ze draagt ons op om een mooi voorwerp in een etalage te zoeken en daar een selfie mee te nemen.

Kikkerperspectief

QR-code 6 hangt in een affichekast aan de muur van een dun steegje, de Blinde Ezelstraat. Daar wacht Umi ons op in haar filmpje. Zij geeft ons uitleg over haar ‘samen-talent’. We moeten op zoek gaan naar een beer. En ja hoor die vinden we! Wat verder zien we het podiumtalent van Aisha. Ook wij moeten even doen alsof we op een podium staan en dansen op de muziek van het filmpje. Bij de achtste QR-code vinden we Pedro met zijn ‘goed afwerk talent’. Hij werd onlangs ondergedompeld in de wereld van de fotografie en vraagt ons of we het kikkersperspectief kennen. We nemen een foto van onder naar boven en gaan verder met de wandeltocht.

Bijna rond

De laatste twee codes bevinden zich dicht bij het station. Victoria en Kerim hebben een creatief talent. Nieuwsgierig kijken we hoe Kerim een kunstwerk maakt. Oscar en zijn beweegtalent sluiten deze Brugse Toerke Talent af. Als laatste opdracht vraagt hij ons om na te denken over welk talent het best bij ons past. Sarah blijkt een mooi-maak-talent, Angie een muziektalent. Moe maar voldaan keren we huiswaarts van deze geweldige en leerrijke wandeling.

Brake-Out, jouw springplank naar een leven met pit

  • Ben jij tussen 18 en 30 jaar oud?
  • Heb je een verstandelijke beperking, ASS of NAH?
  • Zin in een volwassen leven met pit?

Het BuSO is gedaan en je bent klaar voor een volwassen leven. Maar je weet nog niet goed wat je juist wil de komende jaren. Of hoe je jouw dromen kunt verwezenlijken. Bij Brake-Out ontdek je het samen met andere jongeren. 3 jaar lang, 2 dagen per week gaan we op zoek naar jouw talenten en bouwen we aan jouw toekomstplan. Brake-Out is er in Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge.

Lees meer over Brake-Out Schrijf je in
Brake out samen
Geplaatst op vr 19 februari '21