Vrijwilligers

Marc en Sophie, vrijwilligers in coronatijden

Elk jaar opnieuw zetten ontzettend veel vrijwilligers zich in voor Konekt, Brake-Out en Platform-K. Corona heeft het vrijwilligerswerk niet gemakkelijker gemaakt, maar Marc en Sophie blijven gemotiveerd. "Met de nodige voorzorgsmaatregelen, respect en voorzichtigheid is vrijwilligerswerk zeker nog haalbaar!"

Vrijwilligers Brake Out

Vrijwilliger Sophie helpt mee bij Brake-Out in Leuven

Sophie werd begin 2021 vrijwilliger bij Brake-Out in Leuven. Ze was al een tijdje op zoek naar iets waar haar zin en energie gaf. "Toen ik een oproep voor vrijwilligers van Brake-Out zag, spraken de missie en de visie me enorm aan. Op vrijdag help ik de begeleiders van het derde jaar in Leuven met cursus geven. Ik ga ook individueel met de cursisten aan de slag op hun stageplaats en bij projecten."

"Het contact met de Brake-Outers is heel tof. Hen zien groeien, meer te weten komen over hun leefwereld.... leuk! Het is ook fijn dat ik al doende bijleer over coaching. Bij Brake-Out mag ik mezelf zijn en kan ik mijn eigen grenzen aangeven. De sfeer is echt goed. Uiteraard heeft corona een effect op onze manier van werken. Zo mogen we de cursisten geen knuffels geven en moeten we alles op veilige afstand organiseren. Dat zorgt voor minder verbinding. Ook de mondmaskers maken het moeilijk om elkaar te begrijpen en nemen een deel van de spontaniteit weg. Jammer."

  • Vrijwilliger Sophie Brake Out Leuven
  • Vrijwilliger Marc Brake Out
De mondmaskers nemen een deel van de spontaniteit weg. Jammer.
Sophie, Vrijwilliger

Vrijwilliger Marc maakt foto's van onze activiteiten

Eind de jaren 90 werd Marc Beaucourt vrijwilliger geworden bij VMG, wat nu Konekt geworden is. "Ik leerde de organisatie kennen door mijn werk als opvoeder. Voor mijn eerste grote vrijwilligersopdracht moest ik een krantje lay-outen voor een congres. Door de jaren is dat verschoven naar fotografie. Zo ben ik vandaag onder andere de huisfotograaf van Konekt."

"Ik vind het vrijwilligerswerk bij Konekt geweldig. Het is een leerrijke ervaring waar ik veel nieuwe mensen leer kennen. Uiteraard heeft corona een grote impact. Zo staat het vrijwilligerswerk wat stil door de weinige activiteiten. Maar van zodra ze iemand nodig hebben, sta ik meteen klaar om mij in te zetten. Met de nodige voorzorgsmaatregelen, voorzichtigheid en respect is het zeker mogelijk om het vrijwilligerswerk vlot te doen verlopen.

Met de nodige voorzorgsmaatregelen, voorzichtigheid en respect is het zeker mogelijk om het vrijwilligerswerk vlot te doen verlopen.
Marc, Vrijwilliger

Ook zin om vrijwilliger te worden?

Zin om je talent in te zetten en zo mee te bouwen aan een inclusieve samenleving?
Bij Konekt en Brake-Out zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen.

Geplaatst op vr 26 februari '21