Maak je werking inclusief

Je vereniging inclusief maken kost echt geen moeite! #tismaarda

Personen met een beperking staan dagelijks voor heel wat uitdagingen. Vaak willen ze gewoon meedoen aan het verenigingsleven. Maar ze ervaren heel wat drempels. Met enkele kleine stappen kunnen verenigingen echter een wereld van verschil maken voor vrijwilligers of deelnemers met een beperking. #TISMAARDA!

Tismaarda 2

Iedereen heeft het recht om 100% deel uit te maken van het verenigingsleven. Maar personen met een beperking vinden vaak geen ingang. Terwijl het eigenlijk echt geen moeite kost. Verenigingen vrezen echter voor een hele hoop aanpassingen en vinden zelden constructieve oplossingen.

Konekt lanceert daarom de campagne #TISMAARDA! 3 filmpjes tonen situaties waar deelname aan het verenigingsleven, als lid of vrijwilliger, wel kan! Met een paar kleine stapjes en met de hulp van Konekt, kom je als vereniging al een heel eind. Om dan eigenlijk snel tot de conclusie te komen: #TISMAARDA!

Konekt helpt jouw vereniging om drempels te verlagen

Konekt helpt verenigingen om de drempels weg te werken met 4 acties. Want het is niet enkel belangrijk om empathie te tonen, maar ook over te gaan tot praktische daden die een verschil maken. Zodat vrijwilligers, bezoekers of medewerkers met een beperking écht welkom zijn. Konekt hoopt dat meer en meer verenigingen in Vlaanderen via concrete acties, vorming en coaching een stap zullen zetten naar een inclusieve werking.

Tismaarda
Geplaatst op ma 5 november '18