Top navigatie

Je vereniging inclusief maken kost echt geen moeite! #tismaarda

Mensen met een beperking staan dagelijks voor heel wat uitdagingen. Vaak willen ze gewoon meedoen aan het verenigingsleven. Maar ze ervaren heel wat drempels. Het is voor hen niet vanzelfsprekend om zich aan te sluiten bij reguliere verenigingen omdat die vaak bang zijn dat ze heel wat aanpassingen moeten doen. Met enkele kleine stappen kunnen verenigingen echter een wereld van verschil maken voor mensen met een beperking. Dat is de boodschap die we met onze nieuwe campagne #TISMAARDA naar buiten brengen.

Iedereen heeft het recht om 100% deel uit te maken van het verenigingsleven. Maar mensen met een beperking vinden vaak geen ingang. Terwijl het eigenlijk echt geen moeite kost. Verenigingen denken daar nog anders over. Ze vrezen voor een hele hoop aanpassingen en vinden zelden constructieve oplossingen.

Konekt lanceert daarom de campagne #TISMAARDA! 3 filmpjes tonen situaties waar deelname aan het verenigingsleven wel kan! Met een paar kleine stapjes en met de hulp van Konekt, kom je als vereniging al een heel eind. Om dan eigenlijk snel tot de conclusie te komen: #TISMAARDA!

Konekt helpt de drempels te verlagen
Konekt helpt verenigingen om de drempels weg te werken met 4 acties. Het is belangrijk voor verenigingen om niet enkel empathie te tonen, maar ook over te gaan tot praktische daden die een verschil maken. Zodat mensen met een beperking écht welkom zijn in de vereniging.

Konekt hoopt dat met de concrete acties, vorming en coaching meer en meer verenigingen in Vlaanderen een stap zullen zetten naar een inclusieve werking met participatie van mensen met een beperking. Want… #TISMAARDA!