Brake-Out

Gentse Brake-Outers veroveren het SMAK met expo op 26, 27 en 29 juni 2021

De afgelopen maand resideerden 12 Gentse Brake-Outers in het kunstenmuseum SMAK. Daar werkten ze aan een tentoonstelling rond talenten en een podcastwandeling over wereldburgerschap. SMAK-bezoekers met een ticket voor 26, 27 of 29 juni krijgen ook toegang tot de Brake-Out-expo. Boek snel je ticket.

Brake Out SMAK

Schilderijen, videomontages, houtbewerking

Wat zijn mijn talenten? Wat doe ik graag en maakt me uniek? Hoe kan ik mijn sterktes inzetten in de samenleving? Het zijn thema’s waarmee jongeren 3 jaar lang actief aan de slag gaan bij Brake-Out en die ook de rode draad van deze expo vormen. De cursisten kregen van het SMAK een blanco tentoonstellingszaal ter beschikking. Die verdeelden ze in 1 groot en 12 kleine vakken. In elk klein vak stelt een Brake-Outer zijn of haar talent op zelf gekozen wijze in de kijker: via een schilderij, een videomontage, houtbewerking... In het grote vak maken de jongeren en coaches samen een groot kunstwerk: een berg waar het proces van elke deelnemer voorgesteld wordt met foto’s en voorwerpen. Bezoekers zullen op interactieve manier dingen kunnen toevoegen aan dit kunstwerk.

Podcast-wandeling over wereldburgerschap in het Citadelpark

De Brake-Outers breien rond het SMAK een vervolg aan hun expo. Aan de ingang van het museum vertrekt een wandelroute door het Citadelpark, waarin de jongeren het thema wereldburgerschap aansnijden. Op het parcours kunnen de bezoekers QR-codes scannen en zo podcasts beluisteren of filmpjes bekijken rond de thema’s gelijkwaardigheid, milieu, vrede, burgerzin…. Voor dit deel werkte Brake-Out samen met het jongerenmedia-agentschap StampMedia, dat samen met de jongeren geluid en video opnam. Deze week werken de Brake-Outers de laatste eindjes af, maar trainer Dries De Waele blikt nu al heel tevreden terug op de samenwerking met het SMAK. “In een blanco zaal kregen we alle vrijheid en ruimte om onze creativiteit de vrije loop te laten. We mochten ook gebruik maken van de Floralïenhal om aan de kunstwerken te timmeren. Iedereen ontvangt ons hier super gastvrij. Echt de max.”

Boek je ticket voor 26, 27 of 29 juni 2021

Op 25 en 29 juni is er een toonmoment voor de familie en het netwerk. Op 26, 27 en 29 juni kan ook het brede publiek genieten van de unieke werken. Wil je de expo en talenten van onze Brake-Outers met eigen ogen zien? Boek dan snel jouw ticket. De wandeling in het Citadelpark is vrij toegankelijk voor iedereen.

Brake Out SMAK 2
Brake out citadelpark
Brake Out SMAK 3

Schrijf je in voor Brake-Out (start september 2021)

  • Ben jij tussen 18 en 30 jaar oud?
  • Heb je een verstandelijke beperking, ASS of NAH?
  • Zin in een volwassen leven met pit?

Het BuSO is gedaan en je bent klaar voor een volwassen leven. Maar je weet nog niet goed wat je juist wil de komende jaren. Of hoe je jouw dromen kunt verwezenlijken. Bij Brake-Out ontdek je het samen met andere jongeren. 3 jaar lang, 2 dagen per week gaan we op zoek naar jouw talenten en bouwen we aan jouw toekomstplan. Brake-Out is er in Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge.

Schrijf je in Lees meer over Brake-Out
Brake out samen
Datum bericht ma 21 juni '21