Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

Werk vanuit je talent

Wat zijn mijn talenten? Wat wil ik nog leren? Welk werk wil ik doen in de toekomst? Het zijn vragen die (jong)volwassenen met een beperking erg bezig houden. Konekt organiseert in heel Vlaanderen praktijkgerichte trajecten, die talenten centraal zetten. Daarnaast werken we samen met scholen, bedrijven en vormingsinstellingen aan een inclusiever beleid rond onderwijs en arbeid.

Opleiding Co-begeleider in de kleuterklas

Konekt organiseert in heel Vlaanderen praktijkgerichte opleidingen voor personen met een verstandelijke beperking en/of autisme. De Opleiding 'co-begeleider in de kleuterklas bestaat uit 14 opleidingsdagen en een stage. Tijdens de opleidingsdagen gaan we samen op zoek naar je talenten en werkkwaliteiten. Je leert je sterktes en werkpunten kennen. Daardoor sta je steviger in je schoenen. Je leert bij over je werk en welke taken je het meest liggen. Deze vaardigheden zet je in tijdens je stage. Voor:

  • Jongeren 18+ die Opleidingsvorm 1 of 2 volgen in het Buitengewoon Secundair Onderwijs. 
  • Jongeren 18+ die net de school verlaten hebben.
  • Jongeren 18+ die Begeleid Werk doen.
Lees meer over de opleiding

CVO-inclusief: naar een inclusief volwassenenonderwijs

Geef Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO) tools zodat ze hun deuren ook openzetten voor cursisten met een beperking. Met dat doel gingen Konekt en zes partners (Thomas More, Hik Volwassenonderwijs, MPI Oosterlo, De Triangel, CVO Kisp en Pasform) aan de slag in het ESF-project CVO Inclusief.

In december 2019 stelden we samen met alle partners een gloednieuw draaiboek voor CVO’s uit. Dat geeft tips & tricks voor CVO's die een inclusieve opleiding willen starten. Je kunt het hier gratis downloaden.

Lees meer over CVO Inclusief + download het draaiboek

Brake-Out: 3 jarig leerprogramma voor jongeren met pit

Ben jij tussen 18 en 30 jaar oud en heb je een cognitieve ondersteuningsnood? Brake-Out is een groepsprogramma van 3 jaar waarin je de kans krijgt om je vleugels te spreiden en de wereld te ontdekken. Brake-Out verruimt je netwerk. We gaan samen op zoek naar je talenten, die je helpen om je dromen te realiseren. Naarmate het leerprogramma vordert, wordt de begeleiding individueler.

Brake-Out doe je 2 dagen per week. Er zijn groepen in Gent, Leuven, Hasselt, Antwerpen en Brugge.

Lees meer over Brake-Out

Hotspots voor talent

In 2018 deed ESF Vlaanderen een oproep voor proefprojecten die uittesten hoe leven, leren en werken er in 2050 zou kunnen uitzien. Die projecten zoeken via innovatieve experimenten naar oplossingen voor de uitdagingen waar leven, onderwijs en arbeid vandaag mee kampen. Het Konekt-project ‘Hotspots voor talent’ werd geselecteerd als één van negen projecten. Onze missie? De kloof tussen onderwijs en arbeidssector dichten. Hoe? Door leerhotspots op maat te bouwen.

In september 2020 gingen de twee eerste hotspots van start gaan met hun experiment. Interesse om mee te doen als school, bedrijf, vereniging, onderzoeksinstelling....? Geef ons zeker een seintje.

Lees meer over het project

Gratis tools voor leerkrachten, jobcoaches en leerloopbaanbegeleiders

Konekt ontwikkelde de voorbije jaren heel wat expertise rond duaal leren voor jongeren met een verstandelijke beperking en/of ASS. In onze praktijkgerichte opleidingen krijgen jongeren zicht op hun talenten en werkpunten. Hun zelfwaarde stijgt, ze breiden hun sociaal netwerk uit en ze verhogen hun kansen op een duurzame job.

Tijdens de trajecten focussen we op talentgerichte en persoonlijke ontwikkeling. Op jobmatching, jobcrafting en oplossingsgericht coachen. Hoe dat precies gebeurt, ontdek je in deze gratis downloadbare tools.

Bekijk alle gratis tools

In samenwerking met