Top navigatie

Vrijwilligers

Leef voluit in een inclusieve wereld!
Ook jij kan hier aan meewerken.
Want wij zijn niets zonder jou, vrijwilliger.

4 redenen om te vrijwilligen bij Konekt

1. Je werkt vanuit je talent
Als vrijwilliger doe je waar je goed in bent, waar je energie en plezier uit haalt.
Dat is een meerwaarde voor jezelf én voor Konekt.

2. Je krijgt een goed gevoel
Vrijwilligen geeft voldoening en zelfvertrouwen.

3. Je kan je passie delen
Door andere mensen in je passie mee te nemen, kan ook jijzelf groeien en ontwikkelen. Als vrijwilliger maak je deel uit van de enthousiaste Konekt-familie.

4. Je werkt mee aan een inclusieve wereld
Je maakt écht het verschil in het leven van personen met een beperking. 

Zin gekregen? Stuur een mail naar ann.teerlinck@konekt.be of bel 09 261 57 50.
Met veel plezier zetten we de koffie voor je klaar voor een kennismakingsbabbel.

Gezocht

Wil je graag concreet helpen? Kies maar uit.
We zoeken nog  vrijwilligers om mee cursussen te begeleiden dit voorjaar en tijdens de zomer.
Zin om mee te gaan of je kent iemand? Laat iets weten aan ann.teerlinck@konekt.be

VRIJWILLIGERS VOOR DIT VOORJAAR

  • Donderdag 14 juni: BBQ-meesters of -meesteressen voor een feest. Elk jaar sluit Platform-K haar dansseizoen af met een feestelijk K-fé. Iedereen die meedanste en betrokken was bij Platform-K wordt uitgenodigd voor een toonmoment van de danswerkplek en een hapje en drankje in de tuin van Platform-K. Wie zin heeft om een handje te helpen, is welkom. Er is voldoende werk: groentjes snijden, drank serveren, bbq aansteken en vlees/veggieburgers bakken… Het feest gaat door van 16u-22u in de Koning Boudewijnstraat 51 in Gent. Interesse: mail naar frauke.seynnaeve@konekt.be

LOGISTIEKE VRIJWILLIGERS EN VERVOERSBEGELEIDERS

  • Donderdag 31 mei: Personen die ons logistiek willen ondersteunen: maaltijd voorzien, helpen tafels klaarzetten, afruim, afwas. Zowel overdag (ter voorbereiding) als 's nachts voor de vormingscursus Als de nacht valt, voor nachtbegeleiders.

ZOMERVRIJWILLIGERS

Als vrijwilliger bij een zomercursus ondersteun je zowel de deelnemers als de educatieve medewerker. Je gaat mee op stap met een klein groepje en leidt de activiteit of uitstap mee in goede banen. Je biedt ondersteuning bij praktische zaken (bv, iemand die moeilijk stapt een arm geven, samen een cursusmap invullen, koffie uitschenken, ondersteunen bij aankleden…). Jouw rol is afhankelijk van de inhoud van de cursus. We zoeken graag een match tussen onze thema’s en jouw interesses en talenten. De nadruk ligt op samen een leuke dag beleven. Sfeer en contact maken met de deelnemers staan op nummer 1!

CAMPAGNE-VRIJWILLIGERS

  • Help om onze InclusieVR-campagne mee bekendmaken tijdens evenementen. Met een flitsende virtual reality-beleving overtuigen we verenigingen om hun werking toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

HANDIGE HARRY OF HARRIETTE

  • We zijn ook nog op zoek naar een handige Harry of Harriette voor Gent en Leuven. 1 à 2 keer per maand, afhankelijk van je beschikbaarheid, ondersteun je ons bij verschillende taken: rijden met een minibus en de aanhangwagen, reparatie van de fietsen tijdens de fietsweek, materiaal ophalen en terugbrengen, klusjes, tuinonderhoud, technische reparaties...

Zie je dit zelf zitten? Of ken je iemand?
Stuur een mail naar ann.teerlinck@konekt.be of bel 09 261 57 50.

Joepie! Vrijwilliger Marc komt foto's nemen. Zo hebben we weer een mooie herinnering aan de activiteit.