Januari 2021 - …

Disruptief Inclusief

Disruptief Inclusief wil dat werk loont en toegankelijk is voor mensen met een beperking. Het project brengt personen met een beperking, werkgevers, beleidsmakers en middenveld samen om verandering te brengen. Wil jij dat ook? Heb je bedenkingen? Welkom, sluit je aan!

Disruptief Inclusief

Waarom Disruptief Inclusief?

Had jij ooit een leraar met een beperking? Met hoeveel collega's met een beperking werk je nauw samen? Wie een beperking heeft en wil werken, doet dat vaak niet omwille van een ontmoedigende regelgeving. Disruptief Inclusief vindt dat werk toegankelijk moet zijn én financieel moet lonen voor personen met een beperking. Konekt, VDAB, GTB en DWSE onderzoeken samen met personen met een beperking, hun persoonlijk netwerk, werkgevers en begeleiders hoe iedereen die wil werken, ook kan werken.

Wil jij meebouwen aan Disruptief Inclusief?

Dat kan! Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij de klankbordgroep en eventueel ook bij werkgroepen. Al je ideeën, goesting en kritische bedenkingen zijn welkom. Stuur een mailtje naar disruptiefinclusief@vdab.be om te zeggen dat je graag op de hoogte blijft van info- en inspraakmomenten. Ook als je vragen hebt of om een andere reden contact wil opnemen, kan je ons mailen.

Hoe doen we dat, Disruptief Inclusief?

  • 'Samen' en 'stapje voor stapje' zijn de sleutelwoorden. We brengen zo breed mogelijk ervaringen, perspectieven en visies in kaart.
  • Dan identificeren we samen wat het probleem is, of beter gezegd, wat de problemen zijn.
  • Daarna bouwen we, opnieuw samen, aan oplossingen, die we ook al een eerste keertje testen.
  • Tenslotte bekijken we samen wat we geleerd hebben en wat het vervolg wordt.

Lees meer

Op de website van VDAB vind je nog meer materiaal en achtergrondinfo over dit project. Tijdens het online inspiratiemoment 'Koffie met de toekomst' vertelden collega's Katrien De Baets en Kurt Vanhauwaert meer over deze thema's.

  • Welke drempels in onze hoofden en systemen zorgen ervoor dat personen met een beperking zelden betaald werken?
  • Welke misvattingen bestaan er over betaald werken en een uitkering krijgen?
  • Waarom is het nú het moment voor verandering en inclusie?
vdab.be/disruptiefinclusief Herbekijk Koffie met de Toekomst
Vdab konekt disruptief inclusief

In samenwerking met