Brake-Out

Zo tof waren de Brake-Out zomerdriedaagses

De zomervakantie loopt op zijn einde en dat wilt zeggen dat we bijna klaar zijn om er met Brake-Out weer helemaal in te vliegen... Bijna. Eerst blikken we nog eens terug op onze zomerdriedaagses.

Creatieve driedaagse Oostende

Gentse Feesten

Van 19 tot 21 juli trokken we met negen Brake-Outers naar de Gentse Feesten. Niet (alleen) om te feesten, maar ook om het allemaal mee in goede banen te leiden. We stonden achter de bar, stonden in voor de belichting, mochten verschillende acts aan elkaar praten, ...

Dries kreeg een speciale opdracht: hij was een dag stagiair-feestenburgemeester en mocht Bram Van Braeckevelt, schepen en feestenburgemeester, een dag volgen om te zien wat zijn job nu precies inhoudt. "Een heel interessante ervaring!", zegt Dries. "Een beetje handjes schudden, rondwandelen, het stadhuis bezoeken... Ik heb veel uitleg gekregen. Het lijkt me een zware job, Feestenburgemeester. Gelukkig staat er een bed op het kabinet, zodat ze af en toe eens kunnen bijslapen!"

Onze driedaagse sloten we af met een spetterend optreden, mét solo van Ine.

Brake-Out(door)

Van 10 tot 12 augustus gingen we met een paar avontuurlijke zielen op outdoor-driedaagse in Dinant. We zetten er zelf onze tentjes op, leerden survival-technieken van coach Arne of gingen op verkenningstocht in de buurt. Zelf een vislijn maken? Kunnen we!

Voor de grote durvers was er een heus hoogteparcours tussen de bomen. Een fantastische ervaring, waar een paar deelnemers echt hun grenzen verlegden. Wie dat allemaal iets te vermoeiend vond, ging de citadel bezoeken en kon genieten van een prachtig uitzicht over Dinant. De dag afsluiten deden we met een spelletje Uno.

Creatieve driedaagse aan zee

Wie niet graag naar de Ardennen afzakte, kon van 10 tot 12 augustus mee naar zee om zich creatief te laten onderdompelen. De workshops Muziek, Beeld en Expressie leverden prachtige resultaten op. Al snel hing de crea-kamer vol eigen creaties in het thema 'te land, ter zee en in de lucht'.

Naast onze eigen creatieve talenten, was er ook plaats om andermans talent te bewonderen op het zandsculpturenfestival. Onze benen losgooien deden we op de Sint-Paulusfeesten en tijdens een fantastisch pyjamafeestje - mét karaoke.

Geplaatst op wo 31 augustus '22