Brake-Out

Brake-Outer Simon over zijn 'Down the road'-avontuur

Kennen jullie Brake-Outer Simon (24) nog? In mei vertrok hij samen met Dieter Coppens, Saar en vijf reisgenoten naar Thailand voor 'Down the road'. Vanavond kan je de eerste aflevering van hun reisverhaal bekijken op Eén, maar Simon vertelde ons al wat de reis voor hem betekende... én welk puntje van kritiek hij heeft.

Down The Road S0005 WP00223142 Selfie 10

Foto's: VRT

Het werd al snel duidelijk tijdens zijn traject bij Brake-Out: Simon heeft een hoop talenten en een grote droom - beroemd worden. Hij vertelde het een tijdje geleden nog tijdens de Durfdag, waar hij voor het eerst naar onze kleine tv-studio kwam om eens achter de schermen te kijken hoe dat allemaal werkt. En hij stond er ook voor het eerst voor de camera om zijn durfverhaal aan ons te vertellen (video onderaan). Hij sloot toen af met de woorden: "In 2022 ga ik proberen om mijn droom te laten uitkomen." Met zijn deelname aan Down the road is dat bij deze dus gelukt!

Hij geeft toe dat hij het wel een beetje spannend vindt, zijn tv-debuut. "Het gaat raar zijn om mezelf te zien, maar ik ben heel blij dat ik mee mocht gaan. Ik vond het in het begin ook wel spannend om op reis te gaan met een groep mensen die ik niet kende, maar ik ben supergraag onder de mensen en maak snel vrienden. En deze vrienden zijn voor het leven, dat weet ik zeker."

Simon in Down the road

De talenten die hij tijdens zijn Brake-Out-traject leerde kennen, zijn hem ook goed van pas gekomen tijdens de reis. "Ik ben veel uitdagingen aangegaan en heb veel nieuwe dingen geprobeerd, dus ik heb mijn durftalent zeker gebruikt. Ook mijn zorgtalent kwam naar boven: ik help graag mensen en heb dat tijdens de reis vaak laten zien. En ik heb ook een goed gevoel voor humor."

"Mijn droom om bekend te worden, komt nu uit. En voor mensen die dezelfde droom hebben, wil ik wel wat tips delen. Ten eerste: ga ervoor. Je krijgt die kans niet vaak, dus je moet ze grijpen. Je kan elkaar ook helpen, bijvoorbeeld met de inschrijving. En misschien lukt het niet van de eerste keer. Ik had bij de vorige twee edities ook al meegedaan aan de casting, en was er toen niet bij. Maar ik ben blijven doorzetten, dat moet je zeker doen."

Ook over de locatie is Simon enthousiast. "Thailand was heel mooi, we hebben prachtige dingen gezien en heel veel nieuwe ervaringen opgedaan. Het enige dat ik minder leuk vond? Er stond veel te vaak rijst op het menu!"

Meer weten over het reisavontuur van Simon? Vanaf 29 augustus kan je het elke maandag volgen, om 20.40 uur op Eén en via VRT NU.

Geplaatst op ma 29 augustus '22