Krachtgericht werken

Viro gaat samen met Konekt voor een verbindende visie

Krachtgericht werken, gelijkwaardige samenwerking en inclusie. Dat is waar Konekt samen met Viro mee aan de slag ging. Na een fusie bij Viro luidde de vraag: hoe creëren we verbinding tussen de verschillende collega’s en hoe dragen zij onze visie samen door? Konekt begeleidde Viro op weg naar die verbinding.

Team Viro

DNA

Viro biedt woonbegeleiding, mobiele ondersteuning en dagondersteuning voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Het DNA van Viro? Krachtgericht en inclusief werken. Daar sluit Konekt zich sterk bij aan. Een ideale samenwerking dus om die visie de maatschappij in te dragen.

Een grote uitdaging

Met zijn 170 medewerkers, 337 cliënten en 10 verschillende locaties was het een grote uitdaging om Viro te begeleiden in het traject. Uiteraard gaat kwaliteit boven kwantiteit en daarom gaven we elke sessie 4 keer. Op die manier konden we op een persoonlijke manier aan de slag gaan, waarbij er ruimte was om voorbeelden uit de Viro-praktijk onder de loep te nemen.

Luchtig, leuk en leerrijk

Wine, begeleidster bij Konekt zag al snel dat er een goede drive ontstond bij de verschillende groepen. Aan de hand van actieve methodieken en luchtige oefeningen werden zo’n 150 Viro-medewerkers bewust van de 3 kernthema’s uit het Konekt-model: Krachtgericht werken, gelijkwaardige samenwerking en inclusie.

Ik voelde me zelf ook een beetje deel van Viro.
Wine Everaert, trainster en procesbegeleidster bij Konekt

Drie fases, drie vragen

Iedere sessie was opgebouwd uit 3 fases, gelinkt met de organisatie. Op die manier kregen we een duidelijk beeld van de achtergrond, een reflectie van jezelf en de groeikansen van de organisatie en hoe dat een invloed heeft op de toekomst.

  1. Waarom kiezen we voor deze manier van werken en waarom is dat belangrijk?
  2. Hoe heeft dit impact op mijn begeleidershouding?
  3. Wat willen we bereiken?
Het traject was een mooi cadeau voor Viro.
Lies Deketelaere, medewerkster visie, verbinding en innovatie bij Viro

Missie geslaagd

Een gemeenschappelijke visie die nu breed gedragen wordt in de hele organisatie, dat is het positieve resultaat van het vierdaags traject vol inspiratie en visie. Ook na afloop waren de Viro-medewerkers getriggerd om verder met de methodieken aan de slag te gaan en zich er in te verdiepen. Iets dat zeker is blijven hangen? De growth mindset, waarbij we steeds werken vanuit mogelijke groei. Missie geslaagd dus!

Schermafbeelding 2023 02 01 111515

Ook interesse om een Konekt-traject te volgen met jouw organisatie? Om rond krachtgerichte vaardigheden, gelijkwaardigheid en inclusie te werken?

Geplaatst op do 2 februari '23