Focus op talent

Steun ons project van De Warmste Week

Kunnen zijn wie je bent, begint met weten waar je goed in bent. Konekt vindt dat te veel jongeren vandaag op school te horen krijgen wat ze niet kunnen. Met het Warmste Week-project 'Talentsessies in het BuSO' dompelen we leerlingen en leerkrachten uit heel Vlaanderen onder in een warm talentenbad.

De Warmste Week Konekt Bu SO b

Weg met die bril van defect-denken

Ontdekken waar je goed in bent en hoe je dit aan je omgeving kan tonen... het is enorm belangrijk voor je zelfbewustzijn en positief zelfbeeld. Alleen is het als jongvolwassene met een beperking moeilijk om te zijn wie je echt bent. De samenleving bekijkt je voortdurend met een bril van defect-denken. Altijd krijg je te horen wat je niet kan in plaats van waar je wél goed in bent. Konekt werkt al jaren met jongeren rond hun talenten. Onder andere via de opleidingen Co-begeleider' in de kleuterklas, Co-medewerker in een bedrijf, Brake-Out en het scholenproject Hotspots voor Talent. Daar blijkt telkens weer dat als jongeren hun talenten kennen en weten hoe ze die kunnen inzetten, er een fundamentele omslag komt. Want wie zich bewust is van zijn sterktes, durft die ook tonen aan de buitenwereld en kan zo een rol van betekenis spelen voor anderen.

Ontdek je talent, zodat je kunt zijn wie je bent.

Talentsessies in het BuSO

Talentdenken in het onderwijs blijkt minder ingeburgerd dan we zouden denken. Met dit Warmste Week-project brengt Konekt daar verandering in. We gaan op bezoek bij BuSO-scholen in heel Vlaanderen, om leerkrachten en leerlingen op een interactieve manier onder te dompelen in de wondere wereld van talenten. Tijdens workshops ontdekken leerlingen (en leerkrachten) waar ze goed in zijn, wat hen energie geeft en hoe ze hun sterkte kanten kunnen tonen aan de buitenwereld. Nadien kunnen leerkrachten zelf aan de slag met ons educatief materiaal en verspreiden ze het talentdenken verder in en rond hun school.

Steun dit project


1. Doe een actie

Verkoop koekjes, doe een zangstonde, maak kerstkaartjes of laat je creativiteit helemaal de vrije loop. Je actie loopt ten laatste af op 24 december 2021. Op de website van de Warmste Week lees je hoe je een actie registreert. Wil je nog andere info? Stel je vraag via communicatie@konekt.be.

2. Koop een Warmste Week-pin of -mondmasker

Door de vlammetjes-pins of mondsmaskers te dragen, toon je jouw steun aan De Warmste Week. Je kunt ze o.a. kopen in de online shop van De Warmste Week.

3. Doe een online gift

Doe een overschrijving op BE79 7330 6193 4833. Of scan onderstaande vlam met je de Payconiq/Bancontact-app op je telefoon en kies het bedrag dat je wil doneren. Online betalen doe je op de site van De Warmste Week.

Al het ingezamelde geld komt samen in het De Warmste Week-Fonds. Dat fonds verdeelt het geld over alle geselecteerde projecten.

Warmste week doe een gift

Ook Platform-K is geselecteerd voor de Warmste Week!

Ook onze danscompagnie Platform-K is één van de 200 geselecteerde projecten van De Warmste Week. Met buitenlandse stages wil Platform-K ook buiten België aantonen wat de meerwaarde is van dansers met een beperking in het reguliere danslandschap. De dansers leren hun grenzen verleggen, werken samen met nieuwe mensen en bouwen een professionele attitude op. Houd de Facebook-pagina van Platform-K in de gaten om de hoogte te blijven.

Ga naar de Facebook-pagina
Platform k opleiding
Datum bericht di 7 december '21