Focus op talent

Steun ons project van De Warmste Week

Kunnen zijn wie je bent, begint met weten waar je goed in bent. Konekt vindt dat te veel jongeren vandaag op school te horen krijgen wat ze niet kunnen. Met het Warmste Week-project 'Talentsessies in het BuSO' dompelen we leerlingen en leerkrachten uit heel Vlaanderen onder in een warm talentenbad.

De Warmste Week Konekt Bu SO b

Weg met die bril van defect-denken

Ontdekken waar je goed in bent en hoe je dit aan je omgeving kan tonen... het is enorm belangrijk voor je zelfbewustzijn en een positief zelfbeeld. Alleen is het als jongvolwassene met een beperking moeilijk om te zijn wie je echt bent. De samenleving bekijkt je voortdurend met een bril van defect-denken: altijd krijg je te horen wat je niet kan in plaats van waar je wél goed in bent. Konekt werkt al jaren met jongeren rond hun talenten. Onder andere via de opleidingen Cobegeleider in de kleuterklas, Co-medewerker in een bedrijf, Brake-Out en het scholenproject Hotspots voor Talent. Daar blijkt telkens weer dat als jongeren hun talenten kennen en weten hoe ze die kunnen inzetten, er een fundamentele omslag komt. Want wie zich bewust is van zijn sterktes, durft die ook tonen aan de buitenwereld en kan zo een rol van betekenis spelen voor anderen.

Ontdek je talent, zodat je kunt zijn wie je bent.

Talentsessies in het BuSO

Talentdenken in het onderwijs blijkt minder ingeburgerd dan je zou denken. Met dit Warmste Week-project brengt Konekt daar verandering in. We gaan op bezoek bij BuSO-scholen in heel Vlaanderen, om leerkrachten en leerlingen op een interactieve manier onder te dompelen in de wondere wereld van talenten.

Tijdens twee talentsessies van telkens een halve dag (gedurende twee opeenvolgende weken), ontdekt één groep leerlingen met hun leerkrachten waar ze goed in zijn, wat hen energie geeft en hoe ze hun sterke kanten kunnen tonen aan de buitenwereld. Doorheen de sessies bouwen we aan een talentenprofiel uniek voor iedere leerling en leerkracht. Het profiel geeft de basis om stappen te zetten naar de praktijk. We denken na hoe leerlingen hun talenten kunnen inzetten in hun stage, in hun ateliers, in hun hobby's. Na afloop van de tweede sessie voorzien we ook een extra informatiemoment zodat ook andere geïnteresseerden uit je schoolteam kunnen proeven van het talentdenken.

Een Talentsessie op jouw school?

Heb je interesse om je leerlingen en jezelf onder te dompelen in een warm talentenbad? Wil je graag een Talentsessie organiseren op jouw school? Schrijf je dan nu gratis in!

Ik registreer me
Bob en Yorben, leerkracht en leerling van Go! Campus Kompas Wetteren.
Geplaatst op di 7 december '21