Brake-Out

Herbeleef de zomerse meerdaagses van Brake-Out 2024

Zoals elk jaar trokken we ook deze zomer op meerdaagse met Brake-Out. Samen ontdekten we Brugse cultuur, zorgden we voor een vlotte werking van de Gentse Feesten, ontspanden we in het groen van Geraardsbergen, waaiden we uit op het strand van Nieuwpoort en verlegden we grenzen tijdens een outdoor beleving. We kijken samen nog eens naar de leukste foto's!

Op wandeling door het parcours

Een snuifje cultuur - Brugge

Van 8 tot 10 juli trokken we naar Brugge om samen te genieten van cultuur en geschiedenis. Een avondwandeling met gids, een uitstap naar cinema De Lumière, een lekkere rondleiding in het chocolademuseum,... Ook momenten van ontspanning met een gezelschapsspel of een babbel hoorden erbij.

De hoogtepunten? Dat waren er veel! Even vrij krijgen om alleen of in een klein groepje te gaan shoppen, samen gezellig eentje drinken in De Republiek, verbinding maken over de regio's heen, samen muziek maken of een apero'tje doen in de Hostal. We zagen veel ogen blinken door nieuwe belevingen en nieuwe vriendschappen!

Foto's: Marc Beaucourt

Ter land, ter zee & in de lucht - Nieuwpoort

In Nieuwpoort genoten deelnemers van een heel actieve meerdaagse, met af en toe wat uitdagingen en uit de comfortzone komen. Enkele waaghalzen trotseerden de wind tijdens een initiatie zeilwagenrijden. Dat is een strandsport in een wagen op 3 wielen, die aangedreven wordt door de wind in het zeil. Na een korte inleiding was iedereen er klaar voor: helmen op en gaan! Omdat er heel veel wind was, liep het even mis: Pieter-Jan viel. Iedereen maakte zich zorgen - behalve Pieter-Jan zelf dan, die niet meer bijkwam van het lachen. Niks aan de hand dus, gelukkig! Al snel zat hij in een nieuw karretje met bestuurder Coumba-Lena, die snel maar beheerst over het zand schuurde.

Nog een avontuur: gaan varen met een reuzekano. Hier verlegden Ellen en Daisy echt hun grenzen. Daarnaast was er ook tijd voor een muziekquiz, een dagje aan het strand, volksspelen, gezlschapsspelletjes... Wij hebben genoten!

Foto's: Stefaan Vermeir

Talent aan het werk op de Gentse Feesten

Brake-Out werkte dit jaar voor de 5de keer mee aan de Gentse Feesten. Jongeren hielpen mee achter de bar, als copresentator, licht- en geluidstechnicus, coreporter of ijsverkoper. Coördinator Tineke De Rijck (Korenmarkt): "We vinden het maar evident dat iedereen de kans krijgt om zijn talent in te zetten." Zo laten de jongeren zien hoe talent een waardevolle bijdrage kan leveren.

Welke rollen de Brake-Outers allemaal konden opnemen tijdens de Gentse Feesten, lees je hier >>

Om te vieren dat deze samenwerking al 5 jaar bestaat, zette Stad Gent ons in de blometjes. Athina nam in naam van Brake-Out de felicitaties in ontvangst van feestenburgemeester Bram Van Braeckevelt. Meer daarover lees je hier >>

Creëren en ontspannen in Geraardsbergen

Het weer zat mee en gaf ons veel zin om het domein van de Gravers helemaal te benutten: van het toeristenbootje tot het meer actief verkennen met de kano, sub of red shark bike (een fiets op 2 drijvende planken). De waterratten konden zich verder helemaal uitleven in het zwembad en op de strandzone. Wie meer het bos in wou, kon gaan wandelen met alpaca's of op stap in de Helix met een super enthousiaste gids met een aanstekelijke liefde voor natuur.

We werden culinair verwend door Manu en zijn vrouw Martine, en vrijwilligster Vera zorgde ervoor dat iedereen zich goed voelde. We wisselden activiteit en ontspanning af voor een goede balans. We hadden in mei een kennismakingsdag georganiseerd, waar de Brake-Outers zelf konden aangeven welke wensen zij hadden voor de meerdaagse. Die werden dan ook opgenomen in de planning: een dagelijkse apero, een barbecue op de laatste avond, een kampvuur, én DJ Glorian die donderdag de avond met een beat inzette. Op het einde van de meerdaagse keken we samen met de ouders terug met een montage van foto's en filmpjes, en door fijne herinneringen te delen. Een fantastische afsluiter!

Foto's: Stijn Van de Veire

Beestig avontuur - Lierneux

Deze meerdaagse begonnen we in de hitte. Na een lange, warme rit kwamen we toe in Lierneux. We vielen onderweg zelfs in panne, al was dat gelukkig allemaal snel opgelost! Bij aankomst zetten we onze tenten op en daarna gingen we snel afkoelen aan een riviertje.

De volgende dag maakten we een wandeling met ezels en deden we een fijne tussenstop in een cafeetje. In de namiddag was het jammer genoeg slecht weer. Een deel van de groep ging dan naar het Oorlogsmuseum, de anderen namen de voorbereiding van de barbecue voor hun rekening: Noah sprokkelde hout, Emma zorgde voor het vuur en bakte samen met Rik het vlees. Wie wilde, kon 's avonds meedoen met een echte dropping. Wie het rustiger wilde houden, kon genieten van een gezelschapsspelletjesavond.

We sloten af zoals we begonnen zij: in de hitte. Na het opruimen van de tenten, zochten we verkoeling in de grotten van Remouchamps. Deze grot heeft de langste watertunnel met bootverhuur van heel Europa!

Zin om vrijwilliger te worden bij Brake-Out?

Ik word vrijwilliger
BO GF
Geplaatst op di 10 september '24