Krachtgericht werken

Een terugblik op Goestinggevers 1: Krachtgericht werken

Op 27 mei bundelde het Konekt-team al zijn krachten om de allereerste editie van Goestinggevers in goede banen te leiden. Ongeveer honderd deelnemers maakten in dit online evenement kennis met kracht- en talentgericht werken. Het resultaat was een inspirerende sessie vol praktische tips en tricks om op zoektocht te gaan naar ieders talenten en mogelijkheden. “Goestinggevers straalt energie uit!”, vertelde onze moderator van dienst, Brecht, trots.

IMG 5488 2

Keynotesprekers Luk Dewulf, Sarah Willems en Chris Van Dam

De webinar ging van start met een boeiend panelgesprek tussen talentenfluisteraar Luk Dewulf, ervaringsdeskundige Sarah Willems en personal coach Chris Van Dam. Ze hadden het onder andere over hun persoonlijke zoektocht naar talent, het belang van (zelf)vertrouwen en oplossingsgericht denken. Sarah vond deze eerste Goestinggevers alvast voor herhaling vatbaar. Haar doel is dan ook om: “mensen goesting te geven om personen met een beperking mee in te zetten in de maatschappij”. Ook Luk blikt tevreden terug: “Ook voor mij was het enorm interessante ervaring. Ik heb zowel van Sarah als van Chris enorm veel geleerd. We waren erg complementair aan elkaar in onze standpunten en je zag dat we van elkaar aan het leren waren. Ook dat is een voorbeeld van waarderend omgaan met verschillen. Het was echt fijn om hier deel van uit te maken.”

"Ik heb veel van Sarah en Chris geleerd tijdens ons panelgesprek. Ook dat is een voorbeeld van waarderend omgaan met verschillen. Het was echt fijn om hier deel van uit te maken."
Luk Dewulf, Talentenfluisteraar

Vijf verdiepende workshops over krachtgericht werken

Collega Jolien liet ons vervolgens kennis maken met de wondere wereld van de Konekt-methodiek. De hoofdboodschap die zal blijven hangen: echt iedereen heeft talent, als je maar met een positieve bril naar mensen kijkt. Tot slot konden de deelnemers kiezen uit een van de vijf verdiepende workshops. Een workshop over krachtgericht teamcraften of liever over hoe je het talent van je cliënt zichtbaar en bespreekbaar kan maken? Er was voor ieder wat wils. De cursisten hadden na het volgen van deze korte sessies in ieder geval een mandje vol nuttige tips waarmee ze in de praktijk meteen aan de slag konden gaan.

  • IMG 5481 4
  • IMG 4505k

Een geslaagde, verrijkende voormiddag

Iedereen was dan ook laaiend enthousiast na afloop van de online studievoormiddag. Toen moderator Brecht de vraag stelde aan de cursisten welke zaken ze zullen meenemen naar de toekomst, hoefden ze niet lang na te denken. De reacties waren uiteenlopend, van “het belang van iemand die talent ziet” en “kleine stapjes zetten en valoriseren” tot “talent zit vaak in een klein verborgen hoekje”, en ga zo maar door. Conlusie: het was een verrijkende voormiddag boordevol ideeën en inspiratie.

Goesting gekregen in meer? Schrijf je dan zeker in voor een van de andere Goestinggevers over gelijkwaardige samenwerking, partneren in ondersteuning en de inclusieve organisatie!

Datum bericht vr 28 mei '21