Brake-Out

Toen Jana's droom om in een kapsalon te werken uitkwam

In jaar 2 van Brake-Out brengen deelnemers hun toekomstdroom in kaart. Ze zetten ook stappen om die droom te bereiken. Zo werkte Jana mee in het kapsalon van een woonzorgcentrum. Een (verborgen) droom die werkelijkheid werd.

Kapper wzc remy

Dat een droom soms diep weggeborgen kan zitten, ondervond coach Kris Dietvorst bij Brake-Out Leuven. “Ons cursuslokaal bevindt zich in woonzorgcentrum Eduard Remy. Een paar maanden geleden draaiden de cursisten enkele namiddagen mee met het personeel. Deelnemer Katrien ging aan de slag bij Carine, de kapster van het woonzorgcentrum. Ze ondersteunde haar met allerlei taken zoals de vloer vegen en haren wassen.

Verschillende mensen hadden Jana al gezegd hadden dat zoiets nooit zou lukken. Maar werken met senioren in een kapsalon bleek een gouden combinatie.
Kris, coach Brake-Out Leuven

Ineens vertelde Jana dat ze altijd in een kapsalon had willen werken, maar dat verschillende mensen al gezegd hadden dat zoiets nooit zou lukken. Waarschijnlijk om haar geen valse hoop te geven. Maar werken met senioren in een kapsalon bleek een gouden combinatie. Achteraf zei Katrien dat het de mooiste dag van haar leven was. Heel bijzonder.“

Brake-Out, jouw springplank naar een leven met pit

  • Ben jij tussen 18 en 30 jaar oud?
  • Heb je een verstandelijke beperking, ASS of NAH?
  • Zin in een volwassen leven met pit?

Het BuSO is gedaan en je bent klaar voor een volwassen leven. Maar je weet nog niet goed wat je juist wil de komende jaren. Of hoe je jouw dromen kunt verwezenlijken. Bij Brake-Out ontdek je het samen met andere jongeren. 3 jaar lang, 2 dagen per week gaan we op zoek naar jouw talenten en bouwen we aan jouw toekomstplan. Brake-Out is er in Gent, Leuven, Antwerpen en Brugge.

Lees meer over Brake-Out Schrijf je in
Brake out samen
Datum bericht za 9 februari '19