Brake-Out

Brake-Outers Sofie en Bruce maken luisterverhaal

Brake-Outers Sofie en Bruce uit Antwerpen werkten samen aan een muzikaal luisterverhaal dat nu online te beluisteren is. Ze maakten samen met buurtbewoners en muzikant Mathieu Engels hun versie van het Braziliaanse sprookje ‘Piripiri, de parfumjongen’. Maar een luisterverhaal opnemen, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

1

Hoe hebben jullie dit verhaal gekozen?

Sofie: Voor mij was het zoeken naar het verhaal een hele klus. Ik heb veel sprookjesboeken moeten lezen voordat ik uiteindelijk dit verhaal heb gekozen. Ik vond het grappig en het trok meteen mijn aandacht. Ik had meteen een beeld van hoe het verhaal zou zijn, en dat heeft ervoor gezorgd dat ik dit verhaal heb gekozen. Bruce was er op dat moment nog niet, dus hij kon helaas niet meebeslissen.

Welke taken namen jullie op je?

Sofie: In het verhaal speelde ik het eerste meisje. Het was erg leuk om die rol te spelen. We wilden graag andere stemmen in het verhaal, dus hebben we online een oproep geplaatst om vrijwilligers te vinden. Daarnaast heeft de buurt ons ook geholpen en samen hebben we ook de liedjes bedacht.

Bruce: Voor het verhaal heb ik twee liedjes bedacht, één voor de jungle en één liefdeslied. Daarnaast heb ik ook teksten bedacht die bij de liedjes passen. Ik vond beide taken erg leuk om te doen en heb er veel van geleerd. Hanne, onze stagiaire, en Mathieu Engels, muzikant bij het zangduo Mathieu & Guillaume, hebben ons geholpen met het technische gedeelte en het geluid.

Hoe was het om dit te maken? Hoe heb je het ervaren?

Sofie: Het maken van het verhaal was erg leuk! Natuurlijk waren er momenten waarop ik het moeilijk vond of moe was, maar dat hoort erbij. Het was grappig om de bloopers achteraf terug te horen en naar mijn eigen stem te luisteren.

Bruce: Het inspreken van het verhaal verliep vlot en zonder moeilijkheden. Nadat het helemaal was afgewerkt en klaarstond om gepubliceerd te worden, moest ik even stilstaan bij mijn eigen bijdrage. Ik twijfelde of mijn stem wel begrijpelijk was voor iedereen, omdat ik soms moeite heb met het formuleren van woorden. Maar over het algemeen vond ik het een geweldige ervaring. Ook al werd ik geconfronteerd met mijn eigen stem, ik ben trots op het werk dat ik heb geleverd.

Wat vond je van de sfeer?

Sofie: De sfeer was erg leuk. We plaagden elkaar vaak met Bruce en dat zorgde voor een goede sfeer en motivatie.

Bruce: We hebben veel gelachen en gekke dingen gedaan, wat voor een leuke sfeer zorgde. Het was een geweldige groep met allemaal hun eigen talenten. Het was superleuk om deel uit te maken van het verhaal.


Wat waren de leukste momenten?

Sofie: De grappige momenten tijdens de opnames en het terugluisteren van de bloopers waren erg leuk. Het was geweldig om te zien hoe goed de sfeer was. Het heeft zeker een speciaal plekje in mijn hart gekregen.

Bruce: De samenwerking binnen de groep verliep supergoed. Ook de grappige momenten waren hoogtepunten. Het was heel leuk en gezellig om deel uit te maken van het verhaal.


Hoe heeft je omgeving gereageerd?

Sofie: Ik heb veel complimenten gekregen. Ze vonden het goed gemaakt en grappig. Ook de andere Brake-Outers hebben gezegd dat we een mooi werk hebben geleverd. Het voelde goed om te horen dat iedereen zo positief reageerde.

Bruce: Mijn moeder en zus hebben complimenten gegeven over mijn werk. Het voelt goed om positieve dingen van anderen te horen. Het heeft mijn twijfels verminderd en mijn zelfvertrouwen versterkt. Brake-Outer Jeff heeft ons ook complimenten gegeven. Hij zei dat het indrukwekkend was en een geslaagd verhaal om naar te luisteren. Dat doet ons beiden goed en laat zien dat we trots kunnen zijn op het resultaat.


Wat vind je van het resultaat?

Sofie: Ik denk dat ik niet veel hoef te zeggen, het was perfect en goed gedaan! Over het algemeen vond ik het erg grappig en prettig om hieraan deel te nemen. Het heeft wel tijd gekost, maar de leuke sfeer en het resultaat maakten dat meer dan goed. Ik vond het soms wel eng om met de buren samen te werken, waarschijnlijk omdat het vaak mensen waren die ik niet kende. Dat zorgde soms voor ongemakkelijke momenten.

Bruce: Ik ben trots op het resultaat! Er zijn altijd verbeteringen mogelijk, maar ik ben trots op mezelf en op de anderen. De animatie in het verhaal en de verschillende geluiden vond ik het leukst! Het was een geweldige ervaring en ik heb veel ontdekt over mijn eigen talenten. Als laatste wil ik zeggen: "Wie niet waagt, die niet wint!"

  • 2
  • 3
Geplaatst op do 29 juni '23