Brake-Out

Brake-Out Antwerpen blikt trots terug op eerste jaar

1 jaar Brake-Out vloog voorbij voor de nieuwe lichting deelnemers in Antwerpen. Coördinator Tim ging kijken naar hun toonmoment eerder deze week en maakte er een enthousiaste beschouwing over.

Brake Out Antwerpen

In de gebouwen van Mundo-A rolde ik van de ene verbazing in de andere. Met een plannetje in de hand ging ik op tocht om enkele pientere twintigers te ontmoeten en samen met hen hun passie en talenten te ervaren.

Hiëroglyfen, dichtkunst en mocktails

In de tuin van het Ecohuis nam Bruce me mee in zijn passie voor musea en Egyptische hiëroglyfen. Hij nodigde me uit om zelf eens mijn naam te schrijven met hiëroglyfen op een steen. Ondertussen scande ik een QR-code in om zijn ervaringen in Brusselse musea te bekijken. Christo toonde mij en de andere bezoekers zijn acteer-CV vol met knappe emoties. Ook dichtkunst zit in hem! Nicolas liet de bezoekers mee helpen om zijn zelfgemaakte Viking Kubb-spel te bewerken. Merel liet de mensen op het terras een mocktail samenstellen. Sofie toonde haar talenten in een mini-tentoonstelling en bood een relaxmoment. Jef zette ons voor de camera om ons te interviewen.

Cursisten erg gegroeid dit jaar

Het is maar een greep uit de sterktes en talenten die de Brake-Out-jongeren hebben. Door zelfkennis over die talenten maken ze betere keuzes om zo hun toekomstdromen te verwezenlijken. Ook coach Eric ts tevreden: "Dit was een bijzonder leerrijk moment. Het toont hoe erg de Brake-Outers gegroeid zijn afgelopen jaar en zichzelf overtroffen hebben. Tegelijk zie je waar ze nu staan en hoe ze meer en meer hun mogelijkheden leren kennen en ontwikkelen. Daar gaan we in de volgende Brake-Out-jaren verder mee aan de slag.”

Gezocht: plaatsen waar onze Brake-Outers hun talenten kunnen ontplooien.

Is jouw bedrijf of vereniging actief in iets dat past bij bovenstaande interesses van de jongeren? Of ken je een organisatie in het Antwerpse die hun honger naar uitdaging verder kan voeden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met trainer Heleen Debaenst.

Contacteer Heleen Meer over Brake-Out
Brake Out partners
Geplaatst op do 17 juni '21