EAMHID 2025 - Unleashing talent, embracing diversity

Eamhid hero1
Logo EAMHID25 2

Het EAMHID-congres is een tweejaarlijkse Europese bijeenkomst en richt zich naar academici, professionals, ouders en personen met een beperking met interesse in geestelijke gezondheid bij personen met een beperking.

Het congres wordt georganiseerd door EAMHID, Konekt, Broeders van Liefde en Arfie.

We maken het congres inclusief: mensen met een handicap zullen op zichtbare en betekenisvolle wijze deelnemen aan alle aspecten van het congres, van de voorbereiding tot aan het evenement zelf.

Tijdens het congres kan je deelnemen aan tal van inspirerende workshops en symposia. Good practices van over de hele wereld en de nieuwste bevindingen vanuit het werkveld zullen er worden gepresenteerd. We kunnen alvast de aanwezigheid bevestigen van de volgende sprekers:

  • Ruth Luckasson
  • Tony Ward
  • Noelle Blackman
  • Myriam Hufen
  • Peter Vermeulen

Onder het motto nothing about us without us voorzien we beklijvende getuigenissen, ervaringen en lezingen van personen met een beperking. Hierbij kunnen we de aanwezigheid van Glorian Verneert alvast bevestigen.

Volgende thema’s zetten we tijdens het congres extra in de verf:

  • kinderen
  • emotionele ontwikkeling
  • de-institutionalisering & community care
  • autisme & ADHD
  • forensische zorg
EAMHID web2

EAMHID, oftewel European Association for Mental Health in Intellectual Disability, heeft als doel om internationale samenwerking en uitwisseling van kennis en ervaring te bevorderen, specifiek gericht op geestelijke gezondheidszorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking in heel Europa, met leden uit meer dan 25 verschillende landen.

43974238155 5e920d7a6e k

Welkom in Gent

Ontdek waarom Lonely Planet en National Geographic Traveler Magazine onze stad bestempelen als het best bewaarde geheim van Europa en de meest authentieke historische stad ter wereld.

Ervaar zelf wat Napoleon en de mysterieuze dief van het paneel "de Rechtvaardige Rechters" al wisten: het Lam Gods is echt de sleutel tot de Europese kunstgeschiedenis.

Geniet van het hemelse bier en voortreffelijke gerechten in Gent, dé hemel voor fijnproevers. Beleef hoe de stad tot leven komt zodra de zon ondergaat.

Onze locatie, het Internationaal Congres Centrum ICC, bevindt zich vlakbij de stad en op loopafstand van het Gravensteen, de kathedraal, de UNESCO-beschermde Graslei en het belfort.

Schrijf je in op de EAMHID 2025-nieuwsbrief


Je kan op elk moment afmelden door te klikken op de link onderaan iedere e-mail. Ga naar onze website voor meer info over onder privacy policy.

Wij gebruiken Mailchimp als marketingplatform. Door je in te schrijven ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens door Mailchimp. Lees meer over de privacy policy van Mailchimp.