September 2020 - september 2023

Konekt bouwt een nieuwe locatie in Leuven

In Leuven bouwen we een oud naaiatelier in de Pieter Nollekensstraat om tot workshopruimtes, bureaus en een deelatelier voor de buurt. Dit wordt een inspirerende plek waar verbinding en ontmoeting tussen personen met en zonder beperking centraal staan.

Konekt inclusiehub Leuven cafe

Nieuw leven in een oud naaiatelier

In Leuven sloot Konekt een erfpacht voor 50 jaar af met een sociaal geëngageerde familie die in de Pieter Nollekensstraat 119 een oud naaiatelier bezit. Het atelier stond al meer dan tien jaar leeg en te verkommeren. Het is economisch gezien geen interessante locatie om te ontwikkelen, maar heeft een ideale ligging voor sociale projecten in de stad. Dat atelier renoveren we de komende jaren tot workshopruimtes, bureaus van Konekt en een deelatelier voor de buurt. Het gebouw wordt volledig gestript en energiezuinig heropgebouwd.

Planning

 • september 2020: Principiële goedkeuring dossier
 • maart 2021: Aanstelling ontwerpteam
 • april 2021: Ontwerp en vergunning
 • augustus 2021: Gunning aannemer
 • februari 2022: Start werken: werfvoorbereiding, afbraak, bouw
 • september 2023: Oplevering
 • januari 2024: officiële opening
Konekt inclusiehub Leuven vandaag

Ruimte om te ontmoeten, leren en ondernemen

We creëren een locatie die makkelijk toegankelijk en bereikbaar is voor mensen die aangewezen zijn op gebruik van openbaar vervoer. We zullen het gebouw gebruiken voor onze eigen activiteiten en trajecten. Daarnaast stellen we het op een laagdrempelige manier open voor andere organisaties en de buurt. Met Konekt Leuven demonstreren we hoe ook een gebouw een hefboom voor een warmere samenleving kan zijn. Het wordt een vrijruimte waar personen met en zonder beperking elkaar ontmoeten. Waar buurtbewoners, organisaties en bedrijven passeren om te ondernemen en bij te leren. Kortom, waar de energie en goede vibes van de muren spatten.

Dichtbij het station van Leuven

Het pand ligt op een boogscheut van het station van Leuven, net buiten de ring aan de kant van Kessel-lo. De ontmoetingsruimte, vergader- of werkruimtes zullen beschikbaar zijn voor verschillende doelen en doelgroepen. De buurt en de stad zijn heel enthousiast over de komst van Konekt Leuven. Veel plaatselijke organisaties blijken overdag en ‘s avonds nood te hebben aan ruimtes voor activiteiten of vergaderingen

Toegankelijkheid troef

Toegankelijkheid zit in het DNA van Konekt. Het gelijkvloerse gebouw zal toegankelijk zijn voor iedereen en bevat fysieke noch mentale drempels. We gaan uit van human centered en futureproof design. Toekomstige gebruikers denken vanuit hun behoeften mee na over het ontwerp en geven het gebouw mee vorm. Het design is futureproof en flexibel. Zo kan het gemakkelijk evolueren naargelang de activiteiten van onze organisatie en de partners/buurtinitiatieven waarmee we samenwerken.

Konekt inclusiehub Leuven kantoren
 • Konek inclusiehub Leuven grondplan
 • Konekt inlcusiehub Leuven tuin
 • Konekt inclusiehub Leuven gang
 • Cafe nieuw
 • 20230307 Presentatie kleurkeuze en materialisatie samenvatting 3

In samenwerking met