Werken met partners

Samenwerking met SPOND positief voor professionaliteit hulpverleners

Begeleiders ondersteunen en inspireren, daar streven we bij Konekt naar met ons prof-aanbod. Steeds vaker doen we dat ook samen met partners, zoals SPOND vzw. Stafmedewerker Tina Kennes vertelt ons over de meerwaarde van deze samenwerking.

A17 2 Aangepast

Wat doet SPOND juist?

“Wij zijn een Vlaamse netwerkorganisatie van organisaties die ambulante en mobiele begeleiding bieden. Deze organisaties ondersteunen personen met een beperking die zelfstandig wonen. Elk op hun eigen manier en met hun eigen expertise. SPOND staat voor Samenwerken om te komen tot Professionele Ondersteuning van personen met een beperking, door Netwerken en Dialoog.”

A17 1 Aangepast

Op welke manier werken jullie samen met Konekt?

“Elk jaar komen alle vormingsverantwoordelijken van de SPOND-leden bijeen. Samen bekijken we rond welke thema’s nood is aan extra vorming. Dat kan gaan van verdieping van bepaalde beperkingen tot specifieke problematieken, zoals agressie en dwangmatig gedrag. Op onze volgende samenkomst in oktober zal ook Evelien van Konekt aanwezig zijn. Zij bekijkt samen met de trainers welke vormingen Konekt kan bieden. Na afstemming met SPOND nemen we een aantal van deze vormingen op in het aanbod van Konekt. SPOND-leden krijgen dan korting en voorrang op de inschrijving.”

Waarom vind je het een meerwaarde om de handen in elkaar te slaan?

“Zowel Konekt als SPOND leggen de focus op uitwisseling, inclusie en netwerkdenken. Allebei dragen we kwaliteit hoog in het vaandel en zijn we overtuigd dat we elkaar daarin kunnen versterken. Dat we samenwerken, heeft alleen maar positieve gevolgen voor de professionaliteit van de hulpverleners.”

Geplaatst op vr 26 juli '19