Brake-Out

In 3 steden bezorgen Brake-Outers de lokale studenten weer fun na corona

De coronacrisis hakte serieus in op het sociale leven van jongeren. Velen voelden zich slecht in hun vel en sommigen geraakten letterlijk niet meer uit hun bed. Tijd voor actie, dachten de cursisten van Brake-Out Gent, Brugge en Antwerpen. Met Jump Out Of Bed bezorgen ze studenten uit de drie steden een ludiek ontspanningsmoment waarbij verbinding en plezier centraal staan.

Jump out of bed brugge gent antwerpen

Op de foto: Brake-Outers Oscar en Tom, die het concept van Jump Out Of Bed mee bedachten en uitwerkten.

3 steden, 6 dagen!

Op elke locatie bemannen Brake-Out-jongeren de Jump Out Of Bed-tent. Daar begeleiden ze de studenten en scholieren bij allerlei ludieke spelletjes en opdrachten.

BRUGGE

🕑 25 & 26 oktober 2021 (14u-17u)
🚉 Stationsplein Brugge

ANTWERPEN

🕑 28 & vrij 29 oktober 2021 (14u-17u)
🏛️ Theaterplein Antwerpen

GENT

🕑 16 & 18 november 2021 (14u17u)
🌳 Koning Albert I Park (Zuid)


Iedereen is welkom om kort binnen te springen of gezellig te blijven hangen op weg naar of van school. Meedoen is gratis. Fun verzekerd.

Darts, kussengevechten, mocktailbar, TikToks voor retro beddenlakens...

Op de drie locaties verschijnt een gezellige Jump Out Of Bed-tent, met allerlei korte spelletjes, TikTok challenges en zetels om te chillen op weg van of naar school. Op een groot wit doek kunnen de studenten antwoorden op de centrale vraag "Waarvoor kom jij graag uit jouw bed?" Het doek verhuist mee van stad naar stad en wordt zo een reizend kunstwerk.

Dries De Waele is coach bij Brake-Out, een leerprogramma voor jongeren met een ondersteuningsnood. Samen met cursisten Tom, Manon en Oscar bedacht hij het Jump Out Of Bed-concept en de opdrachten. "Na corona hadden onze jongeren echt nood aan verbinding, zingeving en een concreet doel. Het toffe van deze actie is dat ze jongeren mét en zonder beperking op een laagdrempelige manier met elkaar verbindt. Uiteindelijk hebben al deze jongeren dezelfde behoefte: ongecompliceerd plezier maken na het pittige coronajaar."

Het toffe van deze actie is dat ze jongeren mét en zonder beperking op een laagdrempelige manier met elkaar verbindt.
Dries De Waele, coach bij Brake-Out

Goede match van talenten en verantwoordelijkheden

De Gentse Brake-Outers Tom en Oscar hadden elk hun rol in het ontwikkelingsproces van Jump Out Of bed. Tom: "Als ideeënfontein vond ik het heel tof om mee te brainstormen over de opdrachten. Ik praat ook graag met andere mensen en kijk ernaar uit om met de studenten te verbinden tijdens het event."

Toms medecursist Oscar voelt zich minder op zijn gemak als hij voor onbekenden moet spreken. "Ik ben meer een planmaker en kreeg ook die rol in de groep. Organiseren en voorbereiden zijn meer mijn ding. Manon, de derde persoon uit ons groepje, is de mooimaker van de drie. Ze heeft graag dat de dingen er goed uitzien. Onze talenten vullen elkaar dus mooi aan. We kijken ernaar uit om ze te laten zien in Brugge, Antwerpen en Gent."

Volg jump out of bed op Instagram

Bekijk foto's en filmpjes uit Brugge Antwerpen en Gent op www.instagram.com/jump.out.of.bed.

🤳 Maak zelf foto's, filmpjes of TikToks
📱 Deel ze met hashtag #jumpoutofbed

Like op Instagram
Jump out of bed instagram
Geplaatst op do 21 oktober '21