Cocreatie

Inspiratiesessie over doorgedreven samenwerken en inspraak

Ontdek op deze inspiratiesessie hoe je doorgedreven kan samenwerken met je stakeholders. Leer welke meerwaarde dit biedt dit voor je dienstverlening en wat de kritische succesfactoren zijn. Tenslotte link je dit ook aan het toekomstige kwaliteitsdecreet.

Samenwerken

Hoe kunnen we de mensen voor wie we het doen mee laten bouwen aan de ondersteuning van de toekomst? Hoe doen we dat in nauwe afstemming met organisatiegebonden perspectieven? Ben jij ook gebeten? Kom dan zeker samen met een gebruiker uit jouw organisatie naar de inspiratiedag die SOM en Konekt samen organiseren.

We spreken vaak over human centered design, maar wat betekent dit voor een organisatie die dienstverlening aanbiedt?

PROGRAMMA

Interactieve keynote (Bob van den Berg en Remco Mostert)

Bob en Remco stellen de CABRIO-training voor. Hoe kan je samenwerken in een project of organisatie met een team. Een kenmerk is dat deze teams altijd bestaan uit een gevarieerde groep van mensen, met en zonder handicapervaring. Mensen met theoretische kennis en mensen met praktijkervaring. Professoren en studenten, ervaringsdeskundigen en professionals, ouderen en jongeren. Hoe kan iedereen schitteren en werken we samen in een divers team waar betrokkenheid en respect voor verschil centraal staan?

Panelgesprek: Samenwerken met iedereen, in elke laag - #HOEDOEDEDA

Een boeiende discussie over kansen en uitdagingen bij doorgedreven samenwerken op alle niveau’s in een organisatie. Wanneer spreken we van echt samenwerken? De panelleden brengen elk hun eigen unieke perspectief in. We stellen hen graag even voor.

 • Evelien Neirynck, Twisted Studio’s
  Evelien is pedagoog, gepassioneerd door human centered design. Haar motto ‘Niet voor ons, zonder ons’ wil ze in haar werk realiseren. Dat doet ze o.a. als impact onderzoeker  voor de  Mind & Makerspace van HOWEST, een co-creatieve leer- en maakplek waar makers, creatievelingen, verenigingen, scholen en bedrijven samenwerken aan innovatieve oplossingen. Evelien is sterk in impactgerichte procesbegeleiding, cocreatie met kwetsbare groepen en het ontwikkelen van leeromgevingen.
 • Koen Deweer, voorzitter Raadgevend comité VAPH en algemeen directeur Konekt Group
  Koen Deweer streeft naar een inclusieve wereld waarin mensen met een handicap hun volle potentieel kunnen ontwikkelen. Hij stelt de bestaande systemen in vraag en creëert vanuit een passie voor ondernemerschap innovatieve alternatieven met impact. Koen is thuis in de profit en de non-profit en is de CEO en founder van Konekt, Brake-Out en Platform-K die samen de groeiende Konektgroep vormen die verschillende sectoren overstijgt. Sinds kort is hij voorzitter van het Raadgevend Comité van het VAPH om ook vanuit die hoek de sector aan te moedigen tot meer inclusie.
 • Alex Verheyden, algemeen directeur ADO Icarus vzw:
  Alex Verheyden is, met de hele organisatie van gebruikers en medewerkers, al enkele jaren bezig aan een ingrijpend veranderingstraject om de ondersteuning voor personen met een beperking meer vraag gestuurd te maken. Kwaliteit van leven is daarbij het uitgangspunt. Onder het motto van ‘het kind met het badwater niet weggooien’, nemen we waardevolle initiatieven en structuren mee en bevragen we kritisch principes en methodieken.
 • Maria Declercq, ouder

Wereldcafé

Na de keynote en het panelgesprek is er stof tot nadenken. We gaan vanuit de uitdagingen die we doorheen de dag formuleren in gesprek samen. We delen inzichten en brainstormen over vragen.

Synthese

We maken een synthese van de dag en zetten samen lijnen uit voor de toekomst. We gaan op zoek naar de next step: waar willen jullie nog in groeien? Hoe kunnen jullie nog ondersteuning gebruiken?

WAAR EN WANNEER?

Donderdag 16 maart 2023
9u tot 13u30
Mundo-B, Edinburgstraat 23, 1050 Elsene

DEELNAMEPRIJS

De inspiratiesessie staat open voor professionelen en zorggebruikers.

 • Prijs voor SOM-leden is 110 euro per persoon; tweede inschrijving (van een zorggebruiker) = 70 euro.
 • Voor niet-leden bedraagt de prijs 130 euro.

INSCHRIJVEN

MEER INFO

Voor meer informatie over deze inspiratiesessie kan je terecht bij Maarten Loncin, stafmedewerker personen met een handicap bij SOM.

0494 65 71 42 - maarten.loncin@som.be

Geplaatst op ma 13 februari '23