Brake-Out

Brake-Out laat nu ook Brusselse jongeren talenten ontdekken

Brake-Out start met een nieuwe werking in Sint-Agatha-Berchem in Brussel. Na Brugge, Gent, Antwerpen en Leuven is Brussel al de 5de plaats waar jongeren een talentgericht programma volgen.

Brake Out Antwerpen

Vanaf januari 2025: Succesvol trainingsprogramma nu ook in Brussel

In januari 2025 start het succesvolle trainingsprogramma in Brussel. Na Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen krijgen ook jongeren uit Brussel en omgeving de kans om hun talenten te ontdekken.

In groep gaan de jongeren op zoek naar hun talenten. In groepjes van maximaal 10 personen doen ze nieuwe ervaringen op: ze proberen nieuwe rollen uit, zoals een job of vrijwilligerswerk, ze werken projecten uit in samenwerking met de buurtbewoners en met organisaties in de regio. Zo bouwen ze samen én individueel aan een toekomst met pit. Na een traject van 3 jaar staan de jongeren stevig en veerkrachtig in hun schoenen, zijn ze van betekenis voor anderen en hebben ze stappen gezet naar een eigen zelfstandig leven.

Aanmelden voor Brake-Out Brussel kan vanaf nu >

Start in september 2024: Leer jezelf kennen tijdens een talent-traject

Wie niet kan wachten tot januari kan vanaf 24 september een talent-traject volgen, op dezelfde locatie in Sint-Agatha-Berchem. Iedere dinsdagvoormiddag leren jongeren zichzelf beter kennen:

  • Ze ontdekken hun sterktes en waar ze steun bij nodig hebben.
  • Ze gaan op pad in de buurt en ontdekken organisaties waarmee ze graag willen samenwerken.
  • In dit talent-traject vertrekken we van de sterktes de groep en bouwen we samen aan ons eigen project.

Meld je aan voor het talent-traject in Brussel >

Combineer het talent-traject tot een volledige dag met het actieve namiddagprogramma van Sterrenwacht vzw, op dezelfde locatie. Meer info op www.sterrenwacht.org >

Brake Out Brussel

↑ Konekt-medewerkers Freya (links) en Otto (rechts) met Niki Vranken (midden) van Sterrenwacht aan de voordeur van Brake-Out Brussel.

Waardevolle samenwerking met Sterrenwacht vzw

Brake-Out deelt de mooie locatie in Brussel met het ouderinitiatief Sterrenwacht. Zij slaan een brug tussen het moment dat jongvolwassenen met een beperking de school verlaten en hun functioneren in de periode die daarna komt. Met actief participeren, kracht, talent en inclusie in de missie kiest Sterrenwacht voor dezelfde waarden als Brake-Out. Kan niet anders dan dat we elkaar moesten vinden in Brussel!

Brake-Out is een innovatief modulair trainingsprogramma voor jongeren met een beperking of een vermoeden van een beperking.

De naam Brake-Out verwijst naar ‘de rem afzetten’ en ‘uitbreken uit de toekomst' die voor jongeren vaak al vastgelegd is’

Geplaatst op di 10 september '24