Partners van Brake-Out

Door onze krachten te bundelen met lokale organisaties, bedrijven, kunstencentra, events, hogescholen, universiteiten... vergroten we de impact van onze werking. Op deze pagina zie je met wie Brake-Out allemaal samenwerkt en welke partners ons financieel ondersteunen.

Leerwerkplekken en partners

Inhoudelijke partners


Academische partners

Brake-Out toont wetenschappelijk welke impact het traject heeft op cursisten, hun netwerk en de maatschappij. Hiervoor werken we samen met de vakgroep Orthopedagogie E-QUAL van HoGent en Geert Van Hove van Universiteit Gent.

Talentcoach Luk Dewulf

Talentcoach Luk Dewulf onderzoekt samen met ons hoe de deelnemers optimaal vanuit hun talent kunnen werken. Hoe ze vaardigheden ontwikkelen en leren omgaan met datgene waarin ze niet goed zijn.


Financiële partners


Autistem

De vzw Autistem geeft een stem aan personen met autisme. Ze biedt ook financiële ondersteuning aan enkele Brake-Out-cursisten die momenteel nog niet beschikken over een persoonsvolgend budget.

Koning Mathildefonds

Het Koningin Mathildefonds steunt uitzonderlijke initiatieven in België, gerealiseerd door en voor jongeren. Brake-Out krijgt steun van het fonds voor het project Brake-Out Dampoort. Daarin maken de derdejaars van Gent op verschillende manieren connectie met de wijk.

De Vlaamse Regering

Het departement Gelijke Kansen gelooft in onze missie. Omdat Brake-Out een antwoord biedt op de uitdagingen van het Vlaamse Gelijkekansenbeleid voor personen met een beperking, krijgen we financiële ondersteuning.

Leerwerkplekken en andere partners

Brake-Out zet heel erg in op deelnemen aan de samenleving. Wekelijks trekken we erop uit voor een leerervaring. We bezoeken een museum of testen een nieuwe sport uit. We werken mee in een bedrijf, zetten een project op met buurtbewoners.... Onderstaande infographic toont met welke partners en leerwerkplekken Brake-Out een korte of langdurige samenwerking had in 2020.

Samenwerken met Brake-Out? Zeker doen!

Brake-Out steunen kan op verschillende manieren. Via een gift help je jongeren deelnemen aan ons leerprogramma. Door je bedrijf of organisatie open te stellen, bezorg je onze cursisten een unieke werk- of leerervaring. Onze groepen zijn actief in Antwerpen, Gent, Brugge en Leuven. We staan open voor alle ideeën.

Ontdek hoe we kunnen samenwerken
Brake Out partners