Top navigatie

De Roze Joker

Bij de Roze Joker kunnen holebi’s elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. We werken op verschillende manieren rond het holebithema: een holebifilm bekijken en bespreken, ouders die komen vertellen over hoe omgaan met een zoon of dochter die holebi is, coming-out bij vrienden, ...

Wat is De Roze Joker?

We zijn een praat - en ontmoetingsgroep voor holebi’s met een beperking. Mensen die een fysieke beperking hebben zijn ook welkom. De Roze Joker is bedoeld voor holebi’s, ook voor mensen die nog niet duidelijk weten of ze holebi zijn.

Kom mee feesten op de Roze Joker Jubileumfuif

De Roze Joker, onze praat – en ontmoetingsgroep voor holebi’s met een beperking, bestaat tien jaar. Om dat jubileum te vieren, organiseren we een spetterende fuif op zaterdag 20 oktober in Casa Rosa. 

Iedereen is van harte welkom om mee te komen feesten!

Casa Rosa (Het Foyer)
Kammerstraat 22 * 9000 Gent
Deuren: vanaf 20 u  
Inkom: 5 euro
www.casarosa.be

Holebiweekend van 20 tot 21 oktober
In oktober trekken we er 2 dagen op uit met een overnachting. Op het programma: een gesprek over het belang van een ontmoetingsgroep, een feestmaaltijd voor 10 jaar Roze Joker, een holebiwandeling...

Iedereen kan deelnemen (en niet alleen deelnemers van de Roze Joker)

Schrijf je in voor het Holebiweekend

Wat doet De Roze Joker?

  • Bij de Roze Joker kunnen holebi’s elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer.
  • We organiseren zes activiteiten per jaar: altijd op zaterdag, 3 namiddagen en 3 volledige dagen.
  • De activiteiten staan los van elkaar. Een maand voor elke activiteit krijg je een uitnodiging. Je kiest elke keer of je wil deelnemen of niet.
  • We nemen ook deel aan holebi - activiteiten georganiseerd door andere organisaties bv. De Antwerp Pride.
  • De Roze Joker is bedoeld voor holebi’s, ook voor mensen die nog niet duidelijk weten of ze holebi zijn.

Een greep uit de activiteiten van 2017

  • We hielden een bijeenkomst in het teken van ‘vriendschap en liefde’. We speelden het partnerspel en een liefdeskwartet.
  • We gingen op uitstap naar het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke: In de voormiddag speelden we een holebispel. 's Namiddags waren er keuzeactiviteiten: minigolf, zwemmen en wandelen.
  • In juli gingen we naar de ‘Gentsche Fieste’.
  • We namen ook deel aan de ontmoetingsdag voor alle holebigroepen voor personen met een beperking in Leuven.

Het verhaal van Sofie

"Hallo, ik ben Sofie. Onlangs wou ik voor het eerst naar de Roze Joker komen. Ik zat met heel veel vragen. Wat gaat de buitenwereld denken? Ik wist niet hoe mensen zouden reageren. 

Ik ben lang voor mannen én vrouwen geweest, maar nu val ik alleen nog op vrouwen. Ik ben blij dat de Roze Joker bestaat om te kunnen praten over mijn gevoel. Ik zou graag vrouwen leren kennen. Ik wil er graag naartoe, maar het is moeilijker nu ik een nieuwe weg insla als holebi.  Ik stuurde mijn vragen naar Hilde omdat ik weet dat ik me niet moet schamen, maar het soms toch moeilijk is. 

Ik voel dat ik gelukkig ga zijn, maar het is een grote stap nu ik weet wat ik wil. Hoe zeg ik dat aan mijn mama? Ik denk dat ze het wel zou aanvaarden, maar ze zou het er wel moeilijk mee hebben. Ik wou eens samenwonen met een meisje in Gent, maar toen zei ze “Neen, zo ben je niet”. Dan is het toch niet gelukt met die vriendin en ben ik dat huisje kwijtgeraakt. Ik woon nu alleen.

Ik heb een lange weg afgelegd met verdriet en geluk. Ik ben nu een beetje bang om mij te binden, maar wil toch graag terug iemand vinden. Je zegt niet zomaar “ik ben lesbisch”, daar gaan jaren over, dit groeit in je. Nu geef ik het eindelijk een naam: lesbisch zijn en dat voelt heel fijn."

Wil je graag uitgenodigd worden voor de activiteiten?

Bel dan naar Konekt op  09 261 57 50 of stuur een e-mail naar derozejoker@konekt.be.