Overslaan en naar de inhoud gaan

Top navigatie

"Ik wil komaf maken met de drempels die holebi's voelen in het BuSO."

Toen Kiren nog een jonge puber was, merkte hij dat hij anders was dan de andere jongens in zijn klas. Dit jaar doet hij mee aan Mister Gay Belgium. Met zijn deelname wil Kiren komaf maken met de drempels die jongeren in het BuSO voelen om zich te outen.

"Op school kon ik niet voor mijn geaardheid uitkomen."

26 jaar geleden werd Kiren door Belgische ouders geadopteerd vanuit India. Als jonge puber merkte hij al snel dat hij anders was. Anders dan de andere jongens in zijn klas. Hij voelde niets voor meisjes, maar wél voor jongens. Dat durfde hij niet meteen te vertellen op school. Kiren: "Ik stopte alles weg en deed me voor als een ander. Dat deed ik vier jaar lang, omdat ik bang was om uitgelachen te worden."

"Een lerares hielp me om mijn geaardheid te ontdekken."

Er was één lerares die hij vertrouwde, en daaraan kon hij voor het eerst over zijn geaardheid vertellen.
"Pas op mijn allerlaatste schooldag heb ik aan de leerkrachten verteld dat ik holebi ben. Ik heb er nu spijt van dat ik daar zo lang mee gewacht heb."

"Mijn collega's hebben me helemaal aanvaard zoals ik ben."

Toen hij 12 jaar was sprak Kiren er voor het eerst met zijn ouders over. "Ze zeiden dat ik me geen zorgen moest maken en op een dag wel een leuk meisje zou tegenkomen. Eigenlijk dachten ze dat ik weer iets had gevonden om op te vallen. Terwijl ik gewoon meer over mijn geaardheid wilde vertellen."
Op latere leeftijd, in het maatwerkbedrijf, werd hij zelfzekerder en vond hij de kracht om zich te outen. "Mijn collega's in het maatwerkbedrijf keken wel even op, maar intussen vinden ze er niets raar meer aan."

Uniek

Kiren kan er mee lachen: "Ik ben geadopteerd, heb een donkere huidskleur, ik heb een beperking én ik ben holebi. Ik heb het mezelf echt wel moeilijk gemaakt. Maar dat maakt me ook wel heel uniek, en daar ben ik trots op."

Met zijn deelname aan Mister Gay Belgium wil Kiren komaf maken met de drempel die andere jongeren in het BuSO voelen. Vaak durven ze zich niet te uiten als holebi. Zo kunnen ze niet voluit zichzelf zijn. Kiren: "Ik zou andere jongeren in het BuSO de tip willen geven om over hun geaardheid te praten met een leerkracht die ze vertrouwen, en waar ze zich goed en veilig bij voelen. Als dat niet mogelijk is, dan kan je het ook proberen te vertellen aan je beste vrienden."

Leer Kiren kennen in zijn voorstellingsfilmpje

Help je Kiren mee aan de overwinning van Mister Gay Belgium?

Op 1 juni 2019 staat Kiren in de finale van Mister Gay Belgium.
Het ziet er voorlopig al goed uit voor hem, maar elke stem blijft nodig.

  • Klik op onderstaande grijze button.
  • Klik daarna op de blauwe knop 'venster sluiten'
  • Zoek de foto van Kiren en klik erop.
  • Klik op de groene button 'stemmen'
  • Super, bedankt!

 

Stem hier op Kiren!
"Iedereen mag zichzelf zijn, holebi, hetero, beperking of geen beperking. Het doet er niet toe. Be yourself!"